Учебната година току-що е свършила, а искаме пак да накараме

...
Учебната година току-що е свършила, а искаме пак да накараме
Коментари Харесай

Лятната ваканция 2018: Занимални за наука, творчество и забава

Учебната година преди малко е свършила, а желаеме отново да накараме детето да заляга над учебниците? Гаранция, че мъчно ще ни се получи. А и не е належащо.

За тази цел си има летни просветителни и креативен занимални. Те са верен избор за времето до първия образователен звънец. Детето ще бъде заето през целия ден или в по-голямата част от него, а вечер ще ни опише какво ново е научило денем. Ето нашите оферти за София.

Музейко

Основното преимущество на лятната занималня в Музейко е, че просветителните стратегии са неповторими, основани особено за този формат от учени и педагози. Умната почивка на детския музей обгръща необятен кръг от знания и умения, с които детето да може да се похвали на съучениците си на есен. Темите са по дни, като всеки пет от седмицата са отдадени на птици, животни, дървета, небето, Земята.

Разбира се, почивка е и не става единствено с уроци. програмата е разнообразена с ежедневни научни и креативен работилници, игри в музея, разходки на Витоша, в Зоопарка и други забавни места.

Спортни занимания, доста часове навън и занимания по роботика, с цел да има от всичко по малко. Ако желаеме детето ни да усъвършенства и уменията си по британски, то тогава изборът е целодневна група, в която програмата е напълно на британски.

Подходящо за : Деца от 7 до 11 години

Кога: От 4 юни до 10 август, от понеделник до петък. Целодневни групи - 09:00 - 17:00 часа, полудневни - 09:00 - 13:00 часа.

Цена: 250 лева на седмица за целодневно, 130 - полудневна на български, 180 - полудневна на британски език.

Къде: ул. " Проф. Боян Каменов " № 3

 Снимка 368090

MindHub

Програмистите взимат най-високите заплати, а в това време има апетит за фрагменти. Това би трябвало да е задоволителен тласък за нас като родители да насочим детето си към тази област. Разбира се, не на всеки се отдава, само че, без да опитаме, няма по какъв начин да знаем.

А MindHub ни предлага чудесна опция - лятна академия по програмиране и цифрови умения. 10 дни, 10 тематики и доста процедура. Това е основата, а спомагателните съставки са интерактивни истории, занимателна математика, уроци по британски, планове по цифрова просветеност и свободно време за спорт и игри.

Детето ни ще си тръгне със документ, само че и доста нови познания. Ако до момента е таило в себе си интерес към технологиите, той сигурно ще се разпали след пет или 10 дни в MindHub.

Подходящо за : Деца от 6 до 11 години

Кога: От 4 юни до 31 август, от понеделник до петък. Целодневни групи - 08:30 - 18:30 часа, полудневни - 08:30 - 13:00 часа.

Цена: 239 лева целодневна за седмица, 439 - за две седмици. 129 лева полудневна за седмица, 219 - за две. Еднодневно посещаване - надлежно 49 и 35 лева В цената са включени обяд и следобедна закуска.

Къде: ж.к. Борово, ул. " Солун " 62

 Снимка 368091

Био игри

Както подсказва името, тук акцентът е върху природата и околната среда. Всъщност, предложенията са две - Лято в музея и Лятно учебно заведение на Био игри и Център по Забавна математика. Всяко със своите преимущества.

Под музей би трябвало да разбираме къщата-музей на Панчо Владигеров в квартал Лозенец. Там има особено оборудвана зала, която е разполагаем на децата. Креативност, забавни обстоятелства, на практика умения, логическо мислене. Учене през прекарване и свободно време за игри са двете съставки, уравновесени в дните на занималнята.

Лятното учебно заведение със занимателна математика подчертава върху работата в екип, логическото и креативно мислене. Макар и през ваканцията, децата ще си напомнят наученото по алгебра и геометрия в учебно заведение, само че и ще схванат връзката сред математиката и биологията. Идеята е хлапетата да намират цифри и математика на всички места в близост. Отново всеки ден от всяка седмица минава под знака на друга тематика, съчетаваща просвета и развлечение.

Подходящо за : Деца от 6 до 12 години

Кога: До 27 юли, всеки делник от 09:00 до 17 часа.

Цена: Лято в музея - 105 лева, Забавна математика - 150 лева на седмица. Обядът се заплаща в допълнение.

Къде: Музей " Панчо Владигеров ", Лозенец, ул. " Якубица " 10. Национален природонаучен музей, бул. " Цар Освободител " 1.

 Снимка 368095

Fusion Academy

Лятната академия на просветителния център самите те дефинират като премеждие, което всяко дете заслужава. Съставки елементи от него с игрите, спорт, езиците и изкуствата.

Английският език е основата на седмичните тематики, а около него са заниманията по изобразително изкуство, музика, танци, актьорско майсторство и труд и техника, които постоянно остават на назад във времето в образователната стратегия или изобщо не участват.

Дигитални умения, дизайн и планиране, занимателна просвета, креативно писане за други застъпени в програмата действия. Два пъти в седмицата децата се разнообразяват и с излети до Витоша, а през другите дни могат да играят национална топка на воля.

Подходящо за : Деца от 6 до 14 години

Кога: От 4 юни до 7 септември, всеки работен ден от 8:30 до 18:00 часа.

Цена: Една седмица - 190 лева, две - 360, четири - 480 лв.. В цената се включва кетъринг, с изключение на в дните за излети.

Къде: ул. " Витошка зорница " 2

 Снимка 368096

Столична библиотека

Занималнята се организира за трета поредна година. Програмата за лятото минава под знака на разнообразни тематики - нова всяка седмица. Те са свързани с обичани герои от филми и приказки - чудовища, пирати, детективи.

В този дух се провеждат литературни четения, както и прожекции на анимационни филми. Логично за библиотека, акцентът е върху основаването на привички за четене и провокиране на интерес към книгите.

Децата могат да вземат участие и в арт работилница с известния роден художник Христо Кърджилов, както и в разнородни интерактивни игри. За хлапетата с по-голямо въображение, а и за по-сръчните родители, е концепцията децата да посещават занималнята с костюми на обичаните герои.

 Лятната почивка 2018: Занимални и спортни игри за деца
Лятната почивка 2018: Занимални и спортни игри за деца

5 оферти за лятото

Подходящо за : Деца от 3 до 12 години, само че с компаньон

Кога: От 4 юни до 31 юли. Вторник и четвъртък от 10:00 до 13:00. Събота - арт ателие от 11:00 до 14:00.

Цена: Безплатно

Къде: пл. " Славейков " 4А, етаж 1

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР