Учебната година ще започне присъствено за всички класове и ученици.

...
Учебната година ще започне присъствено за всички класове и ученици.
Коментари Харесай

Предпоследно: Учебната година започва присъствено


Учебната година ще стартира присъствено за всички класове и възпитаници. Това е решено през вчерашния ден на съвещание на Отрасловия съвет към МОН. Всяко учебно заведение обаче би трябвало да подготвен проект за прекосяване в смесено объчение при нужда, обясни ръководителят на Съюза на работодателите в системата на националната култура в България и шеф на Столичного 119-то СУ Диян Стаматов.Той призна, че решението е мечтано от всички – да се стартира присъствено. Трябва обаче да е омбислен и всеки различен вид, в случай че възникне съществено разпросранение на ковид в съответно учебно заведение или в даден клас.
Учебните заведения би трябвало да имат подготвеност за стерилизация и, в случай че се наложи, за прекосяване за няколко дни в отдалечено образование, до момента в който тя завърши. В проекта ще бъде написано по какъв начин ще се работи при случаи на болни деца в един клас и какво ще се прави, в случай че случаите са в цялото учебно заведение. Директорите би трябвало да са показали дали ще затварят единствено една класна стая, етаж или цялото учебно заведение.

Работна група ще би трябвало да разпише в детайли всички вероятни обстановки. В нея ще влизат както специалисти на просветителното и здравното министерство, по този начин и шефове и учители на дребни и огромни учебни заведения, съществени и междинни, гимназии. Те ще би трябвало да обсъдят и по какъв начин да се действа с учебните лафки и столови и дали те да бъдат краткотрайно или напълно затворени, ще бъде ли позволено придвижването по коридорите.

При прекосяването на разбъркан режим на образование всеки клас или цялото учебно заведение ще употребяват единна платформа. Стаматов акцентира, че тя би трябвало да е с просветителна цел и няма да се употребяват Viber, Фейсбук или Zoom, както до момента.

По време на съвещанието си Отрасловият съвет реши и атестацията на педагогическите експерти да бъде отсрочена и обвързана с инспектирането, само че не по-рано от 2021-2022 година.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР