Учебната година ще стартира присъствено във всички училища. В непредвидима

...
Учебната година ще стартира присъствено във всички училища. В непредвидима
Коментари Харесай

Вълчев: Новата учебна година започва присъствено, а всяко училище ще направи списък от мерки

Учебната година ще започва присъствено във всички учебни заведения . В непредвидима обстановка сме, може да се случи всички до първия образователен ден. Това съобщи просветителният министър Красимир Вълчев на брифинг.
Балансът сред правото на здраве и обучение е сложен, само че, съобщи Вълчев.
 Новата образователна година: С проекти за маски, шлемове и въпроси за отпуск за родителите при карантина Новата образователна година: С проекти за маски, шлемове и въпроси за отпуск за родителите при карантина
Започваме септември присъстване, с оптимално съблюдаване на отдалеченост, стерилизация, дисциплинираност. Ще се стараем обособените паралелки да не с...
„ С огромна доза убеденост можем да предвиждаме, че епидемиологичната обстановка ще продължи 10-12 месеца, през цялата образователна година. Ние, като родители, би трябвало да намерим метод просветителната система да работи ”, съобщи Вълчев.

Ние като родители, работещи, като система би трябвало да намерим формулата – от една страна да работим, от друга – да определим сигурна система. Всички страни са изправени пред това предизвикателство. Най-вероятно нито една европейска страна няма да вземе решението за цялостно затваряне на учебните заведения. Крайните модели на отдалеченост не може да продължат доста месеци, по тази причина всички търсят баланс.
Има две тактики – на смесено хибридно образование. Ние се отказахме от тези тактики, тъй като са мъчно използвани – изискват повече запас, понижават риска от COVID-19, само че има редица други неудобства. Не може един преподавател дейно в двете посоки да поддържа педагогическо взаимоотношение в две среди по едно и също време – присъствена и онлайн .
Затова избрахме съчетанието от две тактики – нещо, което и други страни са го създали – малко или повече вторият вид от модели – основан на превключването. Много е евентуално да го има при сезонните грипни вируси. Досега се излизаше в грипни ваканции, в този момент с измененията в Закона, които се надявам да бъдат признати, се надявам да нямаме загуба от образователно наличие и време. Средно 3 седмици беше загубата или 10% от образователното време в последните години от насилственото затваряне на учебните заведения поради грипни ваканции или влошени метеорологични обстановки. Сега към този момент системата има опит за работа в онлайн среда.
 Учебната година стартира присъствено, учебните заведения подготвени да преминат на отдалечено образование Учебната година стартира присъствено, учебните заведения подготвени да преминат на отдалечено образование
До септември всяко учебно заведение би трябвало да има екшън проект за превключване към отдалечено образование. Това стана ясно след работна среща на ек...
Най-вероятно ще имаме прагови стойности за избрани области или общини на брой поданици, при които ще се афишира влошена епидемиологична конюнктура и надлежно системата ще би трябвало да превключи на образование в електронна среда. Това е било разисквано със здравния министър. При болно дете от COVID-19 неотложно ще се уведомява РЗИ.
Ще бъде приложена тактика за невзаимодействие сред паралелките . Препоръчва се на всички учебни заведения тя да се съблюдава, изключително за началният стадий.
Връзката сред дете и преподавател е наложителна и целесъобразна и електронното обучение за най – дребните не е добра., съобщи министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР