Учебната година най вероятно ще бъде удължена, стана ясно от

...
Учебната година най вероятно ще бъде удължена, стана ясно от
Коментари Харесай

Учебната година вероятно ще бъде удължена

Учебната година най евентуално ще бъде удължена , стана ясно от изявление на просветния министър Красимир Вълчев през днешния ден пред Би Ти Ви. По думите му в обществото към този момент би трябвало да стартират да се основават настройки, че има опция да се удължи образователната година за сметка на юни, и даже на юли . " Всички би трябвало да имаме настройка, че карантината ще продължи и че юни няма да може да се върви на туризъм ", уточни той.

Ако учебните заведения останат затворени до 21-ви април, измененията, които ще се наложат - като отучване и други, ще са минимални. Ако обаче изключителното състояние продължи и след 21-ви април , то ще би трябвало да се учи повече - през юни, юли или малко септември, съобщи министърът. В този случай и изпитите ще бъдат отместени - с 1, 2 или 3 седмици. " Нека да приказваме седмица за седмица ", прикани обаче той. Според него всички би трябвало да се настройваме, че лятото ще би трябвало да се работи повече, да има повече летни занимални и занимания по ползи.

Министърът уточни, че с цел да бъде оповестена образователната година за нулева, са нужни две предпоставки - карантината да продължи до края на годината и отдалеченото образование да не беше стартирало сполучливо. Това обаче не е по този начин, защото оценката му за почналото образование в електронна среда е позитивна и даже " доста добра ". " Имаме предпоставки 80% от образователния материал да бъде взет, което е минимумът ", добави той.

Вълчев разяснява настояването на шефове изпитите за 4-и и 10-и клас да бъдат анулирани единствено за тази година като преждевременно. Преди ден и зам.-просветният министър таня Михайлова съобщи, че за в този момент изпитите няма да се анулират. Министърът още веднъж повтори обещанието си, че в изпитите няма да влиза непреподаден материал , в това число и преподаден отдалечено. " Може и отдалеченото (взетият материал по този метод - бел.ред ) да не го включим в изпитите, можем да спрем и до края на първия период ", разяснява той по отношение на наличието на идните изпити. " Матури няма да се организират отдалечено ", беше безапелационен още той. Според него рано или късно зрелостните изпити ще с епроведат, както ще има време и за балове.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР