Учебната година е вече факт и ако имаме дете ученик,

...
Учебната година е вече факт и ако имаме дете ученик,
Коментари Харесай

Как да възпитаме успешни деца

Учебната година е към този момент факт и в случай че имаме дете възпитаник, сигурно и нашата, и неговата глава пуши от напрежение. Разбира се, че образованието е от значително значение за триумфа на всеки младеж, само че и възпитанието, което ние му даваме, е не по-малко значимо .

Ежедневните ни действия и методът, по който децата възприемат света през нашите очи, е предопределящ за това по какъв път ще поемат сами след години и дали той ще ги докара до стремежи триумф.

Ето няколко съществени насоки за родители, които желаят да дадат най-хубавото на децата си.

Домакински отговорности

Още от най-ранна възраст децата би трябвало да знаят, че никой не е задължен да върви след тях и да събира това, което са разхвърляли. Чашата и чинията се подвигат от всеки след ястие, изхвърля се боклукът, а детската стая се чисти най-малко един път седмично.

 Снимка 379176

Това основава рутина и гради привички. А те са доста значими, когато детето би трябвало да се оправя без нашата помощ. И сигурно ще ни е признателно, че не сме го трансформирали в готованко.

Ако детето не си измие чинията, значи някой различен ще го направи вместо него. И това успокоение се трансферира и върху останалите задания, които ще се натрупат една след друга с годините.

Социални умения

Детската градина е нужното зло в очите на доста родители. Колкото по-отрано и колкото по-често детето поддържа връзка с други на неговата възраст, толкоз по-малко проблеми ще има в връзката си като възрастен човек.

Важно е освен самото другарство, само че и някои по-специфични умения като чуване, схващане и оказване на помощ. Децата, които го умеят, е по-вероятно да завършат висше обучение и да си намерят добре платена работа. Със сигурност и всеки избира сходни сътрудници.

 Снимка 379177

Очаквания

Високите упования на родителите към децата не са такава неволя, каквато мнозина считат. Разбира се, би трябвало да се основават на действителните качества и благоприятни условия на наследниците ни.

Но в случай че елементарно се помиряваме и даже се радваме, че хлапето има четворка по български, а не шестица, то няма да има мотивация за по-висок триумф .

Често споделяме, че някой е станал еди-какъв си, тъй като техните са желали това. А замисляли ли сме се какъв щеше да бъде, в случай че те не изискваха нищо от него?

 Снимка 379174

Бракът

Родителите са първият и най-съществен образец за всяко дете по какъв начин би трябвало да се оправят с живота. Затова е и доста значимо връзката сред тях да бъде здрава.

Ако едно дете пораства в среда с непрестанни кавги, усеща се като буфер и не усеща поддръжката на майка си и татко си му е доста по-трудно да се развива в вярната посока.

А съгласно някои проучвания децата, които порастват с разведени родители, се оправят по-добре от тези в конфликтни фамилии .

 Снимка 211251

Образование и работа

Отново акцентираме значимостта на персоналния образец. Родителите, които имат по-добро обучение, е по-вероятно да отгледат по-образовани деца. Звучи много разумно, нали?!

Доказано е посредством проучване и че дъщерите на майки, които работят и отглеждат децата си, а не са се отдали единствено на семейството, имат към 25% по-голям късмет да си намерят работа на управителна позиция.

Режим

Родителите постоянно се разделят на положителното и неприятното ченге. Единият всичко разрешава, а другият - не разрешава. А златната среда е по средата - да насочваме детето с верните доводи към най-точния избор, който то единствено да направи .

Математика

Истинският призрачен сън на множеството възпитаници. Но в случай че срещнем детето с цифрите от най-ранна възраст и представим смятането като игра, сигурно няма да сбъркаме.

 Универсален способ за справяне с непослушни деца
Универсален способ за справяне с непослушни деца

В три стъпки

Според откриватели, развиването на математични умения у хлапетата е причина за техния предстоящ триумф в живота, написа Telegraph.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР