Учебната година да се удължи с две седмици за всички

...
Учебната година да се удължи с две седмици за всички
Коментари Харесай

Удължават учебната година с две седмици

 Учебната година да се удължи с две седмици за всички възпитаници от първи до шести клас възнамерява Министерството на образованието и науката. Това разгласи министърът на образованието, откакто през днешния ден в Министерски съвет бяха обявени новите ограничения, влизащи в действие от петък - 27 ноември. Според тях всички възпитаници от първи до дванадесети клас излизат на отдалечено образование за три седмици.

“Обмисляме да удължим образователната година на първи - шести клас на този стадий с две седмици, като, в това време, би трябвало да имаме поради, че не е добре идващите седмици децата да нямат занимания ", сподели министърът и изясни, че такава ангажираност може да се реализира с дни за планови действия и занимания по ползи. Целта на спомагателните седмици била да се компенсират освен просветителните дефицити, които ще бъдат насъбрани в този момент, а и тези от първата карантина.

В момента съгласно графика на образователното време образователната година за децата от първи до трети клас завършва на 31 май, като по-късно имат още една седмица за планови действия - до 7 юни. За учениците от четвърти до шести клас краят е на 14 юни.

“Това, което обмисляме, е да разтеглим образователната година по линия на плановите седмици - такава има за учениците от първи до трети клас. Тоест, в случай че учениците решат идващите седмици да организират действия по ползи, планови действия, всевъзможен вид занимания в електронна среда, да отсрочат образователните седмици за юни ", посочи Вълчев.

Педагогическите препоръки ще решат по кое време да бъде плановата седмица. Ако я оставят за най-после, тогава ще могат да провеждат и екскурзии.

Докато за първи - шести клас има маневреност през юни, за 7 - 12 клас - по-скоро няма такава, тъй като им следва кандидатстване, написа " Труд ".

Когато имунизациите дойдат, учителите да бъдат от първата партида имунизирани - сподели Вълчев. Той се надява цялостното прекратяване на образователния развой да е до Нова година, а по-късно в случай че се наложи, да има периодично повтаряне на присъствено образование с онлайн.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР