Учебната 2020-2021 година в Мексико ще започне с дистанционно обучение

...
Учебната 2020-2021 година в Мексико ще започне с дистанционно обучение
Коментари Харесай

В Мексико новата учебна година ще стартира дистанционно

Учебната 2020-2021 година в Мексико ще стартира с отдалечено образование на 24 август. Това съобщи мексиканският министър на образованието Естебан Моктесума на брифинг, съобщи БГНЕС.
Ще стартираме с отдалечено образование, тъй като нямаме изискванията да го вършим присъствено, сподели той.
Всички желаеме да се върнем в учебно заведение с нашите другари и учители, които ни липсват, само че рискът за здравето остава висок, добави Моктесума.
Той сподели, че присъствените часове в Мексико ще стартират, когато националната система за мониторинг, която работи на база на скоростта на предаване на ковид е на " зелено равнище ". Мексиканското държавно управление вкара седмична система " светофар ", учредена на скоростта на предаване на ковид, с цел да стартира облекчение на рестриктивните мерки от 1 юни.
Убедени сме, че макар несгодите, е допустимо да продължим да образоваме нашите възпитаници. Това не значи подмяна на учебните заведения, учителите са незаменими, съобщи министърът.
За да се оправи с неналичието на достъп до интернет в доста домове в цялата страна, в понеделник държавното управление подписа съглашение с някои от главните медии в страната, които ще обслужват повече от 30 милиона възпитаници с 16 университетски степени по шест канала на TV. Покритието ще бъде непрекъснато, седем дни в седмицата и учениците ще бъдат проверявани, сподели Моктесума. За тези, които нямат достъп до телевизия, ще бъде обезпечена радиочестота.
Според Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) пандемията изостри неравенствата в Латинска Америка и акцентира " цифровото разделяне " в латиноамериканските семейства: Само 34% от учениците в главния курс, 41% в следния и 68% в университетите имат достъп до компютър с интернет вкъщи.
Мексико е на трето място по смъртност в света от новия ковид, с над 48 000 смъртни случаи и в първата десетка на страните с най-вече регистрирани случаи на ковид - съвсем 444 000.
Още: " Ден с много повече оздравели, в сравнение с инфектирани с ковид, само че и с най-вече смъртни случаи за 24 часа "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР