Учебна зала №10 на Факултета по фармация на Медицински университет-Пловдив

...
Учебна зала №10 на Факултета по фармация на Медицински университет-Пловдив
Коментари Харесай

Факултета по фармация в Пловдив се сдоби с нова и модерна зала

Учебна зала №10 на Факултета по фармация на Медицински университет-Пловдив беше осъвременена напълно в сходство с условията и инфраструктурните потребности на една модерна лаборатория. Бяха построени нови подови настилки, ВиК и отоплителни съоръжения, инсталирани бяха алуминиеви радиатори и климатици, подмени съществуващата електрическа апаратура и други Качествено изпълнените действия и спазеният период бяха съображение да бъде подписан Констативният протокол за определяне положението на обекта и готовността му за въвеждане в употреба.

Това е първият приключен обект по Проект " Център за подготвеност " Персонализирана новаторска медицина (ПЕРИМЕД) ", финансиран от Оперативна програма " Наука и обучение за образован напредък ", съфинансиран от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване. Една от главните действия по този план планува създаване на лаборатория " Лекарство-доставящи системи за ориентирано деяние на медикаменти и персонализирана медицина ", в която ще се правят научните проучвания по Работен пакет 8. Като първи стадий на преустрояване и модернизиране на съществуващите профилирани научноизследователски инфраструктури са плануваните строително-ремонтните работи.

Проф. Маргарита Касърова-Трайкова - координатор на научната активност по Проекта и началник на лаборатория " Лекарство-доставящи системи за ориентирано деяние на медикаменти и персонализирана медицина " благодари на строителната компания за преобразяването на образователната зала в място, където младите учени на драго сърце ще работят. След строително-ремонтните работи активността по Проекта продължава със закупуване на нужното съоръжение, консумативи и ДНМА и научно-изследователска активност.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР