Участващият с уайлд кард шампион от 2013 г. Григор Димитров

...
Участващият с уайлд кард шампион от 2013 г. Григор Димитров
Коментари Харесай

Американец спря Григор Димитров за победа №300

Участващият с " уайлд кард " първенец от 2013 година Григор Димитров отпадна след единствено един изигран мач на тенис шампионата в Стокхолм (Шв, €635 750). Българинът беше подложен под №2 и по право почива на старта на главната скица, а във II кръг отстъпи със 7:6 (7), 3:6, 6:7 (3) пред Сам Куери (САЩ).

В сряда вечер първата ракета на България (№27 в света) не можа да стигне до нито една точка за пробив в подаването на противника. Намиращият се на 50-о място в ранглистата американец пък осъществя единствения брейк в целия мач в 6-ия гейм на II сет, което се оказа задоволително, с цел да обърне развоя в своя изгода.

Другите две елементи бяха решени с тайбрек. В първата Григор поведе с 6:2 т., само че пропиля общо пет сетбола, преди да излезе напред в резултата. В третата пък Куери дръпна с 5:0 и пропусна първите си два мачбола, с цел да постави точка на разногласието при третата си опция след 2:14 ч. игра.

За Димитров това беше първа загуба от общо четири мача против този противник, който беше побеждавал през 2013, 2015 и 2017 година Така най-хубавият български тенисист в историята пропусна опцията да запише своята юбилейна победа №300 в професионалния тур. Само 25 от настоящите състезатели сега имат толкоз триумфи на равнище АТР.

" Беше занимателен мач. Беше завързан мач - разяснява Куери. - Много пъти в такива мачове изходът е въпрос на няколко точки тук-таме. Точно по този начин беше и довечера. "

На 1/4-финалите през днешния ден американецът ще се изправи за първи път в кариерата си против поставения под №5 Пабло Кареньо Буста (Исп), който през вчерашния ден спря " щастливия губещ " от квалификациите Джанлука Магер (Ит) с 6:3, 7:6 (2). За другото място на 1/2-финала в долната половина на схемата ще спорят Филип Краинович (Сър) и Йошихито Нишиока (Яп).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР