Участващата във властта ВМРО обмисля да предложи схемата 60/40 да

...
Участващата във властта ВМРО обмисля да предложи схемата 60/40 да
Коментари Харесай

ВМРО може да предложи схемата 60/40 да стане 80/20

Участващата във властта Вътрешна македонска революционна организация обмисля да предложи схемата 60/40 да стане 80/20. В момента мярката планува страната да покрива заплаща 60% от заплатите и осигуровките за чиновници във компании, изпитващи усложнения поради рецесията с ковид, а останалите 40 на 100 се изплащат от работодателя.

" Ние предлагаме мярката 60/40 да влезе в ход и за други браншове, да вземем за пример земеделският. Обмисляме и дали не би трябвало да се увеличи, да вземем за пример да стане 80/20 или някакъв различен % ", сподели депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов пред Българска национална телевизия.

От партията на вицепремиера Красимир Каракачанов оферират още банковите и данъчните отговорности на компаниите от най-засегнатите сектори - туризъм и превоз, да бъдат разсрочени до октомври 2021 година

Преди ден депутати от Вътрешна македонска революционна организация внесоха в Народното събрание и концепцията си страната да раздаде ваучери от до 100 лева за 2020 година. Партията анонсира концепцията си още преди месец и точно тематиката с ваучерите като възможен тласък за туризма провокира напрежение сред Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, които преди дни внесоха сходна концепция. От партията на Каракачанов пък упрекнаха сътрудниците си в плагиатство.

Според плановете на Вътрешна македонска революционна организация раздаването на ваучери ще коства към 500 млн. лева " Средствата са обилни и могат да бъдат обезпечени от националния или европейския бюджет. Те са единствения късмет за рестарт на българския туризъм в сериозната постепидемиологична конюнктура ", показват от Вътрешна македонска революционна организация в претекстовете на законопроекта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР