Участващата с уайлд кард Даря Шаламанова се класира за полуфиналите

...
Участващата с уайлд кард Даря Шаламанова се класира за полуфиналите
Коментари Харесай

Шаламанова се класира за полуфиналите на Държавното по тенис в зала, водачката в схемата отпадна

Участващата с " уайлд кард " Даря Шаламанова се класира за полуфиналите на Държавното състезание по тенис в зала за дами в София с награден фонд 3 хиляди лв.. Шампионката на България до 18 години на закрито Шаламанова победи поставената под номер 5 Елена Кралева с 3:6, 6:4, 6:1. Двубоят беше повтаряне на мача за купата при девойките в Бургас в средата на януари, когато състезателката от Търговска колегия " Дема " още веднъж завоюва в три сета. Така за място на финала Шаламанова ще се изправи против миналогодишната вицешампионка Зиновия Ванева.

Шестата сложена Ванева отстрани държавната шампионка за девойки до 18 години навън и четвърта в схемата Денислава Глушкова с 3:6, 7:5, 7:6 (5). Глушкова взе първия сет, само че противоречиви решения на съдията Румен Василев в интерес на Ванева в края на втората част помогнаха на съперничката й да изравни. Разстроена от това, Глушкова загуби темп, което повлия на играта й, а Ванева направи серия от шест следващи гейма, с цел да поведе с 4:0 в решителния трети сет. Глушкова още веднъж се активизира и понижи до 3:4, а при 4:5 тя отрази два мачбола и от 15:40 стигна до поврат в гейма, с цел да изравни. В следствие се стигна до тайбрек, в който Ванева завоюва със 7:5 точки и продължава напред.

Водачката в схемата и вицешампионка на страната на закрито от 2014 година Габриела Михайлова отпадна на четвъртфиналите след проваляне от седмата сложена Михаела Цонева с 6:2, 2:6, 3:6. Цонева, която е шампионка на България в зала за девойки до 16 години, на полуфиналите ще играе против номер 3 в схемата Хюлия Велиева. Държавна шампионка на закрито през 2014 година победи без особени проблеми квалификантка Ралица Александрова с 6:2, 6:1. Велиева се стреми към класиране за финала в конкуренцията за четвърти път в последните седем сезона.

Срещите от Държавния шампионат се играят без аудитория поради ковид.

Четвъртфинали на Държавното състезание по тенис в зала за дами:
7-Михаела Цонева -1-Габриела Михайлова - 2:6, 6:2, 6:3
3-Хюлия Велиева - Ралица Александрова - 6:2, 6:1
6-Зиновия Ванева - 4-Денислава Глушкова - 3:6, 7:5, 7:6 (5)
Даря Шаламанова - 5-Елена Кралева - 3:6, 6:4, 6:1
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР