Участвам в тези събития в ясното си качество на политически

...
Участвам в тези събития в ясното си качество на политически
Коментари Харесай

Христо Иванов пред Actualno.com: Със заявка да е лидер за промяна и с въпрос дали в ГЕРБ искат Борисов да ги жертва

Участвам в тези събития в ясното си качество на политически водач. Всичко, което се случва, води до това, че в последна сметка ще има избори. Всички жители би трябвало да се приготвят, че би трябвало да излязат и да гласоподават. Промените в една народна власт стават посредством избори. Това съобщи в особено изявление за Actualno.com съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.
Не се крием, не се преструваме на жители, акцентира Иванов. И разгласи подготвеност " Демократична България " да поведе всеки жител, който поддържа визията и предложенията ѝ . А за какво не се пробва да приказва на митингите – по думите му, тъй като е належащо гражданската сила да се катализира и да няма подозрение за скрито-покрито.
Трябва да се трансформират систематичните фактори, които доведоха до това Борисов да заложи цялото си ръководство като ипотека пред сараите и които изведоха Иван Гешев като основен прокурор , съобщи Иванов. На идващите избори ще търсим поддръжка за дневен ред за дълбока промяна на прокуратурата – не просто Гешев да бъде заменен, а съставът на Висшия правосъден съвет да си отиде. " В прокуратурата има ужасно доста свестни безмълвни хора, прекомерно безмълвни, и задоволително на брой криминализирани видове ", заключи Христо Иванов.
Трябва да се случи смяна в Конституцията, за промяна на прокуратурата – това може да се случи и с елементарен парламент, уверен е Христо Иванов. И обобщи: Трябва идващият основен прокурор да е с доста ясно чувство, че неговият Господ е българският гласоподавател. За задачата следва да се понижи мандатът на обвинител номер едно и да се махнат политическите лостове, които му дават чувство за недостижимост , гласи тезата на Христо Иванов, който не желае да има парцелиране в прокуратурата – да има един тип няколко равни по власт прокурори, които " да провеждат " свои кланове. Трябва да има изчистване на престъпните видове в прокуратурата – такива като Димитър Франтишек и Петьо Еврото, по думата на Иванов, който вижда следния метод това да се случи – с реселекция на прокурорите от външни, непознати специалисти, тъй като и като брой прокурорите в България са извънредно доста , по думите на водача на " Да, България ". Много значимо е да стартираме спор, сподели още Иванов - а каква е визията на " Правосъдие за всеки " да се случи това – научете ТУК!
" Най-големите рискови фактори за разпространяване на епидемията COVID-19 са Гешев и Борисов ", съобщи Иванов, който е сигурен, че хората няма да се приберат от улицата, до момента в който тези двама души не дадат оставка . За Иванов, най-хубавият миг за избори е октомври - и от епидемиологична позиция. Никой не желае да слуша повече Борисов, сигурен е той, като разяснява, че Бойко Борисов в точния момент е въвел ограниченията против COVID-19, само че е похарчил това с безумията си " проба-грешка " и в този момент никой няма да му повярва, когато се наложи да вкара по-твърди ограничения против заболяването.
Доган, Пеевски и Борисов
Защо в този момент е с взор към " Росенец ", а не когато беше министър на правораздаването? Защото бяха правосъден министър, а не министър на районното развиване и благоустройството , разясни Иванов по отношение на нещо постоянно забравяно – кой каква работа може да прави съгласно пълномощията си. Той уверено акцентира – в случай че имаше прокуратура, " Росенец " нямаше да е въпрос. И подсети какво опита да направи като правосъден министър – правосъдна промяна, която не се получи поради купчина взаимни отстъпки, които я обезличиха – припомнете си ТУК!
Що се отнася до това, че общинският консултант на " Демократична България " Димитър Найденов поддържа общински път да стане де факто частен път за Доган към морския му сарай, Христо Иванов беше безапелационен – бил е подведен. По думите му, на Найденов му се е сторило, че в това решение е по-важно да поддържа предлагането за създаване на канализация на рибарското населено място " Ченгене скеле ", което в действителност маскирало другата част от препоръчаното – за пътя на Доган. Когато му разбрах, му споделих, че ще би трябвало да изясни – той се извини, подсети обстановката Иванов.
Христо Иванов сподели и друго за " Росенец " – там следва да се ревизира заплаща ли Ахмед Доган наем.
По тематиката " Делян Пеевски ", Христо Иванов заключи нещата по този начин – той има голяма власт, само че нулева отчетност . " Изчистването на Пеевски е една линия – тя върви по законодателна линия ", разяснява някогашният правосъден министър какво е желанието му като – да почисти калинките, които служат на Пеевски да прокарва безпроблемно ползите си. А е електронното държавно управление – с цел да има повече отчетност.
Що се отнася до фрагментите от спалнята на Борисов , водачът на " Да, България " уточни неуместното – че в тази ситуация няма следствие, а СРС-та, свързани с президента, непрестанно гърмят в общественото пространство. " Българският министър председател е пленник на Гешев – това следствие може да стартира всеки миг ", акцентира Иванов.
Христо Иванов се обърна и към членовете на ГЕРБ – желаят ли политическа кариера, при която водачът им, т.е. Бойко Борисов, ще ги жертва единствено и единствено да остане на власт.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР