Участвала е в първия сезон на “МастършефМлада дама спечели приза

...
Участвала е в първия сезон на “МастършефМлада дама спечели приза
Коментари Харесай

Съкровище от шоколад донесе злато на сладкарка

Участвала е в първия сезон на “Мастършеф ”


Млада дама завоюва наградата за най-хубав “Сладкар на България за 2018 година ”, откакто изля богатство от шоколад. Стефани Младенова сграбчи златото в 11-ата Национална кулинарна купа, проведена от Българската асоциация на професионалните готвачи.

Най-добрите кулинари премериха сили в Пловдив на 20 и 21 април. Стефани взе присъединяване в категорията “Сладкар на България за 2018 година ”, откакто мина през три кръга.

В първия стадий от надпреварата се извайва статуя от шоколад или изомат на тематика “Тракийско златно богатство, люлка на цивилизациите ”, а състезателите разполагат с два часа за сглобяването й.
 Десертът на Стефи, поднесен на камък с вода от рози и дестилат от тайландски чай. Десертът на Стефи, поднесен на камък с вода от рози и дестилат от тайландски чай.
Вторият стадий е десерт на тематика “Българска роза ” и петифури с главен артикул бяло саламурено сирене и украса българска шевица. За тези два кръга всеки разполага със 150 минути.

В третия стадий всеки участник е препитан с теоретични въпроси, свързани с основите на сладкарството.

26-годишната Стефани е от София, приключила е художествена гимназия със компетентност “Графика ”. Следва “Реклама и връзки с обществеността ”, само че се отхвърля, с цел да последва фантазията си. “Готвя, откогато се помня и това основава приказна атмосфера. Когато съм в кухнята, всичко е в красиви есенни цветове, мирише на дом и семейство ”, споделя надарената сладкарка. Обича да майстори всичко, обожава индийска и българска кухня, само че има особено отношение към еклерите и профитеролите. Тя взе участие за трети път в борба за купата. През 2016 година взима второ място. През 2017 година печели златото за първи път и тази година пази купата си още веднъж.

На надпреварата в Пловдив в първия стадий младият кулинар излива статуя от шоколад в композиция от исторически и арт детайли. Във втори кръг сътворява десерт – кейк от бадеми с крем от рози и мус от малини, декорирани с обезводнени листенца от рози, с пудра от малини, швейцарски меренг и микрогрийн растения. Поднесени са вместо паница на камък, под който има чаша с вода от рози и дестилат от тайландски чай, сменящ при досег с оксид цвета си от наследник в виолетов, споделя тя.

Петифурата на Стефи е с черупка на профитерол с брашно от коприва, мус от биволско сирене, свежо късче любеница и бял шоколад с принт на шевица. В третия стадий с въпросите също се оправя ослепително.

Журито е формирано от едни от най-хубавите сладкари в България, а и на международната сцена, като Ради Стамболов, Борислав Екзархов, Георги Бойковски и Елица Божинова. “Това за мен са хора, които са надарени с необикновен нюх и гений. Благодарна съм, че за втора поредна година повярваха в мен ”, сподели тя пред “Труд ”. По време на надпреварата получава поддръжката на околните си и обичания човек Андрей, на който посвещава купата си. “Той е най-голямата ми мотивация да се развъртвам и опора ”, споделя Стефи. Получава спонсорство от компания “Hostasset ”, занимаваща се с хостинг, клауд и сървърни услуги и от фамилията си.

Стефи е известна и с присъединяване си в първия сезон на “Мастършеф ”, където научава доста за кулинарния свят: “Благодарение на предаването към този момент не се опасявам от непредвидени обстановки в кухнята, нито от лимитираното време ”.

Хоби


Моторите – последната пристрастеност
 Стефи посвещава успеха на обичания си Андрей. Стефи посвещава успеха на обичания си Андрей.
Стефи постоянно е била спортна натура. В избран стадий от живота си практикува “пол денс ”, само че избира да се развива професионално като готвач и да покорява върхове.

Екстремна персона, кара ски и сноуборд, обича да плува, да играе баскетбол и волейбол, и когато има време – да рисува.

Има и нова пристрастеност – небрежно се впуска в света на моторите, където открива любовта и безчет правилни другари от мотоорганизацията “София Райдърс ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР