Участниците в започналата днес в японския град Цукуба министерска среща

...
Участниците в започналата днес в японския град Цукуба министерска среща
Коментари Харесай

Министрите от Г-20 се договориха за правила при използването на изкуствен интелект 

Участниците в почналата през днешния ден в японския град Цукуба министерска среща на страните от Г-20 по въпросите на търговията и цифровата стопанска система се договориха за някои интернационалните правила при потреблението на технологии, основаващи се на изкуствения разсъдък. Документът за това беше публикуван след края на първия ден от съвещанието, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

"Лицата, употребяващи или разработващи технологии с изкуствен интелект, би трябвало да съблюдават буквата на закона, правата на хората и демократичните полезности. Системите, основани на изкуствения разсъдък, би трябвало да бъдат ясни и безвредни през целия си цикъл на битие ", се акцентира в документа.

Домакин на срещата на министрите на търговията и цифровата стопанска система е японският град Цукуба, прочут като академично средище.

Тази година Япония за пръв път ръководи Г-20 и през цялата година в разнообразни японски градове се провеждат срещи на ниво министри. Срещата на върха ще бъде на 28 и 29 юни в Осака. С интерес се чака присъединяване в нея на съветския президент Владимир Путин, китайския Си Цзинпин и американския Доналд Тръмп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР