Участниците в сесията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа

...
Участниците в сесията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа
Коментари Харесай

Съветът на Европа върна руската делегация след 5 години отсъствие

Участниците в сесията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) утвърдиха през днешния ден резолюция, която удостоверява в цялостен размер пълномощията на съветската делегация, заяви организация ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

За приемането на документа гласоподаваха 116 парламентаристи, срещу - 62, а 15 се въздържаха, заяви ТАСС.

След гласуването на резолюцията украинската делегация напусна ПАСЕ. Въпросът за по-нататъшното участие на Украйна в ПАСЕ ще бъде решен от новия състав на украинския парламент, сподели ръководителят на делегацията Володимир Ариев. На 21 юли в Украйна предстоят предварителни парламентарни избори. " Това е последният ми ден в ПАСЕ. Следващата Върховна рада ще реши дали ще взе участие в работата на дискредитираната организация ", написа Ариев във " Facebook ".

Така депутатите от Москва се връщат в съветската делегация за пръв път от пет години. Правата на Руския бяха възобновени със скандал по-рано тази седмица, само че част от делегациите оспориха завръщането.

Според сътрудник на РБК участниците в съвещанието са дали своят вот против съвсем всички 19 ремонти на документа, възстановяващ правата, без една техническа. Основният мотив на съперниците на рестриктивните мерки за Русия е, че е " доста мъчно " да се пазят съветските жители, в случай че Москва напусне Съвета на Европа (което тя нееднократно е заплашвала да направи). Привържениците на тези ограничавания обаче споделят, че наличието на Москва не пази правата на жителите ѝ и че тя единствено употребява опасността за овакантяване, с цел да шантажира организацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР