Участниците в инициативи на организацията 5kmrun дариха термолегло за недоносени

...
Участниците в инициативи на организацията 5kmrun дариха термолегло за недоносени
Коментари Харесай

Дарителска акция за недоносени бебета в бургаска болница

Участниците в начинания на организацията 5kmrun подариха термолегло за недоносени бебета. То е закупено с пари от благотворителни бягания и беше предоставено на УМБАЛ Бургас.
В спортните съревнования са взели участие поданици на София, Пловдив, Варна и Бургас. Дарението е на стойност 14 400 лв., като парите са събрани от хората взели участие в мини маратоните и от разнообразни компании.
Термолеглото е особено за потребностите на Отделението по неонатология.

" Благодаря на всички хора, които отделиха от времето си да бягат и да подаряват. Чудесно е, когато такава идея сплоти толкоз доста хора и се увенчае с триумф.
В отделението имаме едно термолегло, само че имахме огромна потребност от второ заради нарастване размера на нашата работа ", сподели доктор Мирослава Колева от Отделението по неонатология. Заедно със свои сътрудници лекарката също пробяга 5 километра в Бургас.
Термолеглото ще помогне за по-лесната акомодация на най-малките пациенти на болничното заведение към естествената температура. Датчици и лампа за фототерапия са част от неговото съоръжение. Апаратът е финален модел здравно произведение и е доста елементарен за обслужване настояват експерти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР