Участниците в 63-та международна дунавска регата акостираха в Русе. На

...
Участниците в 63-та международна дунавска регата акостираха в Русе. На
Коментари Харесай

В Русе пристигат участниците в 63-та международна дунавска регата

Участниците в 63-та интернационална дунавска регата акостираха в Русе. На брега слязоха 100 гребци, като 48 от тях са чужденци.

В Русе екипажите ще останат два дни, след което ще се насочат към крайната си цел - делтата на Дунав в Румъния.

Едва двайсетина гребци на година съумяват да преминат целия маршрут на регатата по Дунав от 2513 км, защото изискванията са тест за огромна физическа устойчивост и добра техническа подготовка на лодката. Нужни са и 75 дни неявяване от работа. Това изясни Йонко Кожухаров, уредник на българския стадий от интернационалния тур от Инголщад до Георгиевския ръкав на делтата при вливането на Дунав в Черно море и добави още данни за участниците:

“Най-младият, който влиза в България, е Корина Мюлер от град Лайпциг, на 18 години, а най-възрастният е Гюнтер Рьомер от Висмар, който е на 80 години. Имаме представител от българска страна, който се е присъединил единствено за един стадий, споделя се Богдан Мусев и е от Видин и е гребал сектора Ново село до Видин - на 81 години “.

В Русе каякарите имаха опция да прегледат забележителностите на града и да отдъхнат за финален път на остарелия пристан.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР