Участниците на Националните финали на ClimateLaunchpad Още по темата Крайният

...
Участниците на Националните финали на ClimateLaunchpad Още по темата Крайният
Коментари Харесай

Три млади компании ще представят България на финала за зелени бизнеси в Кипър

Участниците на Националните финали на ClimateLaunchpad

Още по тематиката
Крайният период за кандидатстване е 14 май

Основателят на Innovation Starter пред " Капитал Daily "

Иновативни компании, научни институти, университети и специалисти могат да аплайват с планове

Крайният период за кандидатстване с планове за решение на климатичните промени е 20 юни

EcoGAF, MicroChar и Sea Harmony са стартъпите, които ще показват България на огромния край на предприемаческото съревнование за зелени бизнес хрумвания в Кипър ClimateLaunchpad, оповестиха от " Клийнтех България ". Фондацията обичайно провежда състезанието за България. Финалът е на 17 и 18 октомври 2017 година, като спечелилият получава и премия от 10 хиляди евро.

Компаниите са спечелили след двумесечна подготовка и конкуренция измежду общо 8 тима, които са показали своите зелени бизнес решения на Националния край на ClimateLaunchpad в България.
ClimateLaunchpad е конкурс, част от програмата на най-голямото публично-частно партньорство, основано по самодейност на Европейския съюз и ориентирано към битка с климатичните промени посредством нововъведения – Climate-KIC. Конкурсът е ориентиран към млади гении и им оказва помощ в създаване на пазарните си решения за справяне с неподходящите климатични промени, както и да трансфорат своите хрумвания в бизнес с световен капацитет.

Тримата финалиста

MicroChar е създала новаторска технология за биологично филтриране на отпадъчни води, като разрешава потреблението на непотребната наслойка за екологично чист тор. Другата компания – EcoGAF, е основана от млади бизнесмени с концепция да трансформират печатната промишленост. Продуктът, с който започват, e LAM’ON - новаторски ламинат за хартия, който е изцяло биоразградим, подобаващ за компостиране и предлага безспорна опция на съществуващите на пазара не-екосъобразни аналози. Третата компания - Sea Harmony, създава новаторски мидени рифове, които трансформират главния проблем на океаните в изобилен източник на храна и резистентен бизнес. Рифовете на Sea Harmony оздравяват повредените крайбрежни екосистеми, като възвръщат хранителната верига в нейната целокупност: миди, скариди, риби и други морски жители. Компанията е и българският финалист на интернационалното съревнование

На финала в Лимасол трите тима от България ще се състезват против стартъпи от останалите 35 страни, участващи в ClimateLaunchpad. Десетте най-хубави тима на финала получават пряк достъп до акселераторската стратегия на Climate-KIC, която е единствената акселераторска стратегия в Европейски Съюз, ориентирана към подкрепяне нововъведения в областта на климата посредством комерсиализацията на хрумвания и артикули.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР