Участници в митинги в Техеран днес скандираха обичайните за такива

...
Участници в митинги в Техеран днес скандираха обичайните за такива
Коментари Харесай

Да се обединим, призова Рохани на митинг

Участници в манифестации в Техеран през днешния ден скандираха нормалните за такива събития лозунги против Съединени американски щати и Израел, предадоха Асошиейтед прес и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Пред стотици хиляди иранци на централния техерански площад "Азади " иранският президент Хасан Рохани прикани за "година на единение ", заяви Франс прес. Той моли също по този начин консерваторите да не блокират претендентите реформатори при бъдещите избори и съобщи, че би трябвало да съществува по-голямо доверие в народа на Иран.

"Искам 40-ата годишнина от революцията следващата година да бъде година на единството. Призовавам консерваторите, реформаторите, умерените и всички партии и хора да бъдат дружно, " сподели той в речта си.

Рохани завоюва изборите през 2013 и през 2017 година с поддръжката на реформаторите. Той е подложен на съществени рецензии от консерваторите поради напъните си да възвърне връзките със Запада.

Трябва да имаме доверие на народа, прикани той и съобщи, че на всички би трябвало да бъде позволено да вземат участие в избори.

В речта си Рохани даде обещание също по този начин повече работни места и по-добра икономическа обстановка в близко бъдеще, добави Асошиейтед прес.

Митингите са проведени за отбелязване на събитията от 11 февруари 1979 година, когато почитатели на аятолах Рухола Хомейни смъкнаха от власт подкрепяния от Съединени американски щати шах Реза Пахлави.

В чужбина Иран сполучливо оказа помощ за отбиване на групировката "Ислямска страна " в Ирак и поддържа сирийския президент Башар Асад да си върне стратегически позиции в продължаващата към този момент няколко години война в Сирия, отбелязва АП.

Икономиката на страната обаче към момента изпитва усложнения макар извънредно значимото нуклеарното съглашението от 2015 година със Запада.
В края на декември и началото на януари в страната започнаха митинги, свързани с икономическото положение, които прераснаха в в демонстрации, ориентирани директно против държавното управление.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР