Участникът ТЕРЕМ - ХОЛДИНГ ЕАД е декларирал, че ще ползва

...
Участникът ТЕРЕМ - ХОЛДИНГ ЕАД е декларирал, че ще ползва
Коментари Харесай

Украински завод ще ремонтира двигателите за българските МиГ-29

Участникът ТЕРЕМ - ХОЛДИНГ ЕАД е заявил, че ще употребява подизпълнител за осъществяване на поръчката - " Луцки ремонтен цех " Мотор " - Република Украйна, чийто дял за осъществяване е 90 % от общия размер на поръчката.

" ТЕРЕМ - ХОЛДИНГ " ЕАД е предложил най-ниска цена при използване на авансово оповестените от възложителя условия и определения аршин за възлагане. Офертата е на стойност 15 490 200,00 лева без мито и Данък добавена стойност.

В отчета на решението се показва, че преди осъществяване на договарянията, комисията е задала следните въпроси към " ТЕРЕМ - ХОЛДИНГ " ЕАД, поради заявения подизпълнител " Луцки ремонтен цех " Мотор " - Република Украйна: Извършва ли активност заводът към сегашния миг? Откъде заводът обезпечава ремонтни комплекти и аварийни елементи за моторите? Има ли заводът проблем с нарушени вериги за доставки? Каква е гаранцията, че след подписване на контракта няма подизпълнителят да се позове на непреодолима мощ? Как ще се транспортират моторите? Ще има ли проблем за осъществяване на заплащания и издаване на гаранции към договорите?

" ТЕРЕМ - ХОЛДИНГ " ЕАД заявява, че заводът извършва и към сегашния миг активност и има задгранични контрагенти. В завода се създават над 6000 списъки за авиационни мотори, в това число и лопатки за тях. Заводът не зависи от доставка на материали и елементи отвън Украйна. Двигателите ще се транспортират с наземен или различен превоз. Участникът не е имал проблем с издаването на гаранции към контракти с други украински реализатори, се показва още в отчета.

Министерството на защитата разгласи социална поръчка за ремонт на шест мотора за самолети МиГ-29 през април. Прогнозната стойност на публичната поръчка е 19,2 млн. лева с Данък добавена стойност. Предметът ѝ включва осъществяване на основен/капитално-възстановителен ремонт на шест мотора за МиГ-29 за възобновяване на техния междуремонтен запас и междуремонтен период на работа. Срокът за осъществяване на ремонтните действия на всеки един мотор не би трябвало да бъде по-голям от девет месеца.

България получи по един самолетен мотор за МиГ-29 от Полша в края на март и средата на май.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР