Участничките на Световното първенство по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан)

...
Участничките на Световното първенство по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан)
Коментари Харесай

Без изненади в съставите за Световното в Баку, Русия и Украйна с по три гимнастички

Участничките на Световното състезание по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан) към този момент са ясни. За България от дълго време знаем, че ще забележим Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова, както и ансамбъла в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова с запаса Камелия Стоилова.

По правилник има квалифкации, финали на уредите и самостоятелен многобой на 24-те най-хубави самостоятелни състезателки (по две от страна, като се вземат 3 оценки от квалификацията). Ансамбълът ни има олимпийска квота, а за самостоятелното Боряна и Катрин ще се борят за такава, което минава през попадане в топ 16 на многобоя.

От съперниците ни Русия не изненадва с Дина Аверина, Арина Аверина и Александра Солдатова. Украйна залага на Влада Николченко, Кристина Погранична и Виктория Оноприенко. Беларус, Италия и Израел са с по 4 състезателки, като за първите съставът е Катерина Галкина, Анастасия Салос, Юлия Евчик и Алина Гарнаско. Италия добявя към Милена Балдасари и Александра Аджуржукулезе Алесия Русо и София Мафе. Освен Линой Ашрам и Никол Зелихман Израел ще взе участие с Никол Воронков и Юлияна Телегина. Съединени американски щати е с Лаура Зенг, Евита Грискенас и Камила Фийли, а Япония с Кахо Минахава, Чисаки Оива и Сумире Кита.

В надпреварата ще забележим още две българки – Рейчъл Стоянов, която още веднъж сама излиза за Македония и Анна Стоянова за Норвегия.

При ансамблите, несъмнено, конкуренцията ще бъде огромна. За страдание, домакинът Азербайджан е без капитана си Сияна Василева, която получи тежка контузия в първата част на сезона.

beautyinsport.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР