Участието в проекти за споделени инвестиции в недвижими имоти у

...
Участието в проекти за споделени инвестиции в недвижими имоти у
Коментари Харесай

Споделени инвестиции в имоти носят нисък риск и 7% годишна доходност

Участието в планове за споделени вложения в недвижими парцели у нас носи по-висока рентабилност по отношение на общоприетата покупка на жилище за отдаване чартърен, потвърждават от проптех стартъпа PropertyClub.eu. Ако сега в огромните градове в страната годишната възвръщаемост е сред 3-5%, то при взаимното присъединяване в парцел тя може да доближи 7%, освен това единствено от препродажба и при доста по-ниски равнища на риск. По този метод от проптех компанията осъществят 11 плана в границите на 3 години. Това показва Ефтим Ефтимов, основател на платформата, профилирана в капиталови покупко-продажби за недвижими парцели на правилото на споделеното финансиране.

Как работят споделените вложения?

„ Моделът е основан на правилото „ споделен риск – споделена облага ”. Платформата PropertyClub.eu дава опция на хора, които не разполагат с задоволително средства за личен капиталов парцел, да вложат даже дребна сума в нещо, което може да им донесе облага след реализацията си. Сред нашите задължения попадат: намирането на парцел с капацитет, организирането на договорката, изцяло реновиране на жилището, стартиране на пазара за наем или продажба. Този вид вложения на процедура не изискват време или експертиза от страна на участниците, както е при общоприетата покупка. Практиката ни сочи, че вследствие на нашите умения и опит, надлежно по-ефективно ръководство на плановете, реализираме по-висока рентабилност от обичайна за подобен вид покупко-продажби ”, споделя Ефтимов.

От основаването си преди няколко години до през днешния ден PropertyClub.eu има планове за над 3 милиона лв. в София и Пловдив. Реализацията на един парцел лишава приблизително от 9 до 12 месеца. Въпреки че минималната сума за присъединяване е единствено 2000 евро, нормално в плановете се включват към 14 участници.

Разширяване на кръгозора

След сполучливите планове, свързани с препродажба на капиталови парцели (т.нар. fix&flip), от PropertyClub.eu уголемяват активността си, като стъпват на пазара на краткосрочни наеми.

„ Стратегията ни е да сортираме парцели с капацитет, като след набирането на нужните средства и покупката, ще отделим 6 до 9 месеца, с цел да ги ремонтираме, пригодим за краткосрочно отдаване чартърен и развием профилите им в платформите Airbnb.com и Booking.com. От това чакаме годишна рентабилност сред 5-7%. Планираме готовият артикул да се отдава в границите на година по-късно с очакване за сериозна запълняемост и предпоставки за следващо положително позициониране на пазара на краткосрочни наеми ”, споделя Ефтимов.

„ В края на този интервал, т.е. след 18-ия месец, парцелите ще бъдат препоръчани за продажба на пазара, само че като към този момент създаден артикул за кратковременен наем. Очаквам след продажбата спомагателна възвръщаемост в границите на към 10-12% върху вложените от нас средства, според от характерностите на самото жилище и реализацията му в платформите за кратковременен наем ”, добавя Ефтимов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР