Участието на звездата на българския баскетбол Александър Везенков в квалификациите

...
Участието на звездата на българския баскетбол Александър Везенков в квалификациите
Коментари Харесай

Участието на Везенков в квалификациите на националния отбор по баскетбол е под въпрос

Участието на звездата на българския баскетбол Александър Везенков в квалификациите за международното състезание е под въпрос, разгласи селекционерът Любомир Минчев. Той изясни, че към момента не се знае дали " Барселона " ще освободи състезателя.

" Има проблем с Дий Бост и Александър Везенков. Почти несъмнено Бост няма да го пуснат. За Везенков имам очаквания. Разговарял съм и с треньора му, само че не мога да кажа дали той ще пристигна ", сподели Минчев и изрази страдание, че " нещата не зависят от играчите ".

Президентът на българската федерация Георги Глушков също се надява на позитивна развръзка. " На Копонен от " Барселона " му е отказано преди месец да взе участие. Ние подходихме по различен метод, да се надяваме на триумф. Писахме писма до европейски комисари, посланици и министри, тъй че се опитахме да създадем това, което можем ", уточни Глушков.

 Участието на Везенков в квалификациите на националния тим по баскетбол е под въпрос
© LAP.bg

Той посочи, че досега федерацията не е получила отвод. По думите му е съвсем несъмнено, че Бост няма да бъде освободен от " Жалгирис ".

Българският тим, който завоюва предквалификационната си група, изтегли добър чоп за квалификациите. Съставът стартира с домакинство на Финландия на 24 ноември, а три дни по-късно гостува на Исландия. На 22 февруари Любомир Минчев и неговите ученици посрещат Чехия, а на 25 февруари им следва пътешестване до Финландия. Последните два мача на националните са на 29 юни с Исландия вкъщи и на 2 юли в Чехия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР