Участието на всички тези компании в изграждането на тези две

...
Участието на всички тези компании в изграждането на тези две
Коментари Харесай

Петкова: „Нова Провадия“ и „Расово“ са гаранция за пореден успех

Участието на всички тези компании в построяването на тези две компресорни станции е гаранция за това, че това ще бъде следващият сполучлив план за България. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова след подписването на контракта за създаване на компресорните станции „ Нова Провадия “ и „ Расово “, които са част от разширението на газопреносната инфраструктура в страната по плана „ Балкански поток “, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

" Много се веселя, че имам опция да участвам на днешното събитие и благодаря за поканата. Използвам случая да поздравя сътрудниците от " Булгартрансгаз " и сътрудниците от консорциума за това, че станахме очевидци на едно събитие, което ни доближава към реализацията на енергийната тактика на България до края на 2020 година ", добави Петкова.

" Вие знаете, че в края на предходната година ние направихме една доста значима актуализация в нашата енергийна тактика, чиято съществена цел е реализация на концепцията за създаване на разпределителен център на територията на България, развиване на борсовия пазар във връзка с природния газ, реализацията на пазара на природен газ са извънредно значими неща, които ще трансфорат България и ще запазят нейното стратегическо място в газовата карта на Европа ", изясни енергийният министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР