Участието на ВМРО в медиите е основната причина за напрежението

...
Участието на ВМРО в медиите е основната причина за напрежението
Коментари Харесай

Валери Симеонов допусна, че патриотите няма да се явят заедно на изборите за евродепутати

Участието на Вътрешна македонска революционна организация в медиите е главната причина за напрежението в обединението " Обединени патриоти "

© Анелия Николова Още по тематиката
Хибридни земетресения в обединението

Апетитите на националистите във властта се оказват доста по-големи от упованията на ГЕРБ
17 фев 2018
Валери Симеонов призна за напрежение в обединението " Обединени патриоти "

Вицепремиерът е против ратификацията на Истанбулската спогодба, само че не приема и концепцията на Каракачанов за референдум
13 фев 2018 Тримата ръководители на партиите от обединението " Обединени патриоти " Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров се събират довечера, с цел да обясняват аргументите за напрежението по сред им, което продължава към този момент повече от две седмици.

Миналата седмица Каракачанов и Сидеров заподозряха Симеонов в сделки зад тила им с ГЕРБ за приемането на Истанбулската спогодба. Той отхвърли това, само че упрекна Каракачанов, че посредством предлагането за осъществяване на референдум по тематиката " е узурпирал медийното пространство " и употребява тематиката за политически цели. В понеделник Симеонов доразви тезата си за " медийната хипер интензивност " на Вътрешна македонска революционна организация като позволи, че повода за това е, че трите партии от обединението може да не се явят дружно на идните през идната година избори за Европейски парламент. " Никой не може да подсигурява, че на идващите избори ще се явим в коалиция, изключително в тази обстановка, освен това напрежение, което се натрупа през последните 4-5 месеца. По-скоро няма да се явим дружно на идващите избори. ", сподели Симеонов. По думите му масираното наличие на представители на Вътрешна македонска революционна организация в медиите ги прави по-познати в изборните региони.

" Ситуацията сега е напълно в интерес на Вътрешна македонска революционна организация от позиция на тяхното хиперактивно, да не кажа истерично наличие в медиите от заран до вечер. Постоянно всички достижения или пък дейности на Обединени патриоти се показват надали не през призмата на това, че това са достижения на Вътрешна македонска революционна организация, показват се едностранно. ", счита Симеонов. " Вътрешна македонска революционна организация е най-малката партия от обединението, само че с най-сериозни искания във връзка с представянето й на избори. ", добави още Симеонов. Вицепремиерът още веднъж съобщи, че сред трите партии няма идейни разлики, а в основата на напрежението е " медийната интензивност " на една от париите Вътрешна македонска революционна организация. Симеонов сподели още и, че в обединението към този момент няма " взаимно почитание ", тъй като парламентарната група не организира съвещания към този момент четвърта седмица.

За в този момент не е ясно дали от НФСБ ще слагат пред съдружния съвет въпроса за оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова, чието премахване от поста Валери Симеонов изиска още през лятото. В събота зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев съобщи пред Канал 3, че от партията ще слагат въпроса пред съвета. Ден по-късно обаче вицепремиерът разяснява въпроса уклончиво. " Може би ще би трябвало по-внимателно да обсъдим този въпрос с оставката, тъй като едни разминавания не постоянно предопределят оставка - не е наложително това да се случи ", сподели Симеонов пред БНР. Той обаче призна, че има съществени разминавания с Ангелкова във връзка с цялостната идея за развиването на българските курорти. В изявление за " 24 часа " Симеонов сподели, че двамата са на друго мнение дали да има или не преместваеми обекти в курортите по морето.

Вицепремиерът сподели, че е подготвил промени в Закона за черноморското крайбрежие, които плануват възбрана за слагането на преместваеми обекти. Докато наскоро Ангелкова показа план по какъв начин ще наподобяват тези обекти.
Николина Ангелкова стана министър на туризма от квотата на " Обединените патриоти.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР