Участието на страната ни в Световното изложение ЕКСПО 2020 в

...
Участието на страната ни в Световното изложение ЕКСПО 2020 в
Коментари Харесай

България ще участва в Световното изложение ЕКСПО 2020 в Дубай


Участието на страната ни в Световното ревю ЕКСПО 2020 в Дубай ще даде опция на българските производители и експортьори за осъществяване на продукцията им на интернационалните пазари.Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов, на среща с Н.Пр. Рийм Ал Хашими, държавен министър по интернационалното съдействие и общоприет шеф на EXPO 2020. Икономическият министър подписа Договор за присъединяване на България в EXPO 2020 с господин Наджиб Ал Али, изпълнителен шеф на идното следващата година в Дубай експо.

„ Избрахме да разработим българския щанд и повсеместен облик в границите на подтема Мобилност, в която считаме, че понастоящем България най-добре се вписва, отчитайки нашето стратегическо географско състояние, от позиция на транспортни коридори, достъп до пазари и културни въздействия, както и одобряването през последните години на България като страна с висок софтуерен потенциал “, сподели икономическият министър след сключване на контракта.Г-жа Рийм Ал Хашими приветства българската делегация, изразявайки признателност за доказаното присъединяване на България в EXPO 2020. Тя акцентира, че ревюто дава доста добра опция за разпространение на страните участнички, имайки поради упования посетителски интерес.

Министър Караниколов е на двудневно посещаване в Обединените Арабски Емирства /ОАЕ/, където посети и националния щанд на България на Специализирания интернационален панаир за хранително-вкусова индустрия GULFOOD 2019, който се организира в Дубай Уърлд Трейд Сентър /Dubai World Trade Center/. Изпълнителната организация за поощряване на дребни и междинни предприятия /ИАНМСП/ към Министерството на стопанската система провежда щанда, на който над 30 български компании-изложители показват богата гама хранителни артикули и питиета - млечни и месни артикули, замразени плодове и зеленчуци, плодови и зеленчукови консерви, захарни и сладкарски произведения, биологични артикули и други „ Работимактивно за поощряване на българския експорт към трети страни. Доказателство за това е и поддръжката ни за тези фирми-износители от хранително-вкусовата индустрия, които вземат участие на GULFOOD 2019, посочи министърът на стопанската система. Караниколов уточни, че присъединяване на българските компании в панаири и изложби е опция страните в района да се срещнат с качествените български артикули, както и да разтеглим гамата от изнасяните за емирствата артикули.

По време на формалната си аудиенция в ОАЕ икономическият министър организира среща и с Н.Пр. Султан бин Саед Ал Мансури, министър на стопанската система. На срещата и двете страни обявиха удовлетворение от активизирането през последните години на българо-емиратските връзки. „ Убедени сме, че са налице предпоставки за развиване навзаимноизгодно съдействие в редица перспективни и значими и за двете страни области в областта на взаимната търговия, вложенията, туризма и селското стопанство, уточни Караниколов.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР