Участието на сегашния министър Бойко Рашков и в следващото редовно

...
Участието на сегашния министър Бойко Рашков и в следващото редовно
Коментари Харесай

Бойко Рашков е обявен за червена линия между ГЕРБ и кабинета "Петков"

Участието на настоящия министър Бойко Рашков и в идващото постоянно държавно управление е главната спънка пред това ГЕРБ да построява връзки с новите ръководещи. Това се схваща от изявления на представители на някогашните ръководещи, които в този момент образуват втората по величина парламентарна група.

Тон зададе през вчерашния ден водачът Бойко Борисов още преди да бъде доказано, че Рашков е приел поканата на претендента за министър председател Кирил Петков. Самият Рашков до последно отхвърляше да е канен за министър макар благосклонните мнения за своята работа от страна на Петков. " Правителство, в което е Бойко Рашков - аленият основен прокурор, мракобесният началник на комунистическата следствена работа... ние не можем да подкрепим ", съобщи през вчерашния ден сутринта Борисов пред младежките структури на ГЕРБ.

Днес, ден откакто проектосъставът на новия кабинет беше разгласен, представителите на ГЕРБ продължиха да чертаят алена линия към фигурата на вътрешния министър.

" Няма да водим никакви диалози с новия кабинет до момента в който Бойко Рашков е част от него. Ако желаят да създадат конституционна промяна, да вземем за пример, дано махнат Рашков и да приказваме. Докато този човек е там няма да приказваме ", сподели депутатът от ГЕРБ Тома Биков през днешния ден пред Би Ти Ви. " Казахме, че желаеме да имаме градивен метод. Присъствието на Рашков не ни дава тази опция. За нас това е алена линия, която не можем да прескочим ", продължи Биков и добави, че Рашков е проблем повече за ръководещите, в сравнение с за опозицията.

Пред БНР съпартийката му Деница Сачева добави: Имаме ясно решение, че държавно управление с присъединяване на Бойко Рашков няма по какъв начин да подкрепим Става въпрос за кардинални позиции, а не че някой ни пречи. " По думите на Сачева като длъжностен министър той се е занимавал най-вече с провокации и набеждаване за подслушване и пазаруване на гласове. в следствието на злоупотреби при строителството на " Хемус " тя пояснява като опит " да се въздейства върху проверяващите в посока, в каквато Рашков е желал да повлияе ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР