Участието на Русия на финалите на Европейското първенство по футбол

...
Участието на Русия на финалите на Европейското първенство по футбол
Коментари Харесай

Русия ще участва на Евро 2020

Участието на Русия на финалите на Европейското състезание по футбол през идващото лято не е сложено под подозрение, прецизираха от международната антидопингова организация (УАДА).

УАДА по-рано през днешния ден лиши съветските спортисти от правото да се състезават на Олимпийски и Параолимпийски игри и на Световни шампионати в идващите четири години поради операции на Руската антидопингова организация.

" Наказанието важи за огромните спортни мероприятия - Олимпийски и Параолимпийски игри и международните шампионати, само че не и за районните шампионати ", заяви формалният представител на УАДА Джеймс Фиджералд.

По неговите думи Европейското състезание по футбол не попада в възбраната, защото е районен шампионат.

В същото време националния тим на Русия няма да има право на присъединяване в Световното състезание в Катар през 2022 година, в случай че се класира за финалната фаза..

" Ако се класира на Мондиал 2022, Русия няма да може да взе участие, само че има механизъм, по който може да кандидатства за присъединяване като тим под безпристрастен байрак ", изясни ръководителят на комитета по случая в УАДА Джонатан Тейлър.

Тейлър също изясни, че Европейските шампионати, надпреварите от Световните купи и Гран При в другите типове спорт, както и други интернационалните стартове от сходен сан не попадат в понятието " огромни спортни мероприятия " и за тях няма възбрана за съветските спортисти.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР