Участъци от магистрала „Марица“ ще бъдат ремонтирани за рекордните 3.5

...
Участъци от магистрала „Марица“ ще бъдат ремонтирани за рекордните 3.5
Коментари Харесай

Ремонтират участъци от магистрала Марица за рекордните 3.5 млн.лв./км

Участъци от автомагистрала „ Марица “ ще бъдат ремонтирани за рекордните 3.5 млн. лева / км . Това излиза наяве от известие на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ). За съпоставяне на тази цена по времето на първия мандат на Борисов бяха извоювани поръчките за доизграждане на автомагистрала „ Тракия “.

И в случай че те са от преди десетина години, то преди дни завърши ремонта на 12 км от автомагистрала „ Тракия “, който също беше безценен, само че излезе малко над 1.9 млн. лева / км. След рецензии в обществените мрежи пътната организация призна, че дренажната система, която е трябвало да бъде направена, с цел да не стане автомагистралата още веднъж на талази, към момента не е изпълнена, което слага под риск качеството на осъществения ремонт. Канавки пък реши, че не са нужни, тъй като има натурален надолнище на трасето.

И в случай че по времето на „ Батко и братко “ от кумова срама се правеха най-малко публични поръчки, които се печелеха от близки до ръководещите компании, то в този момент те към този момент не си вършат труда да афишират търгове. Вместо това работата се разпорежда непосредствено на пътно-поддържащите компании, които са определени по Закона за публичните поръчки. Този нов модел стартира да се постанова по време на втория кабинет на Борисов, а при третия му мандат стана нормална процедура.

Новината за рекордно скъпия ремонт на магистралните сектори на „ Марица “ пристигна, до момента в който министър председателят бе на разходка по пуснатите преди дни 17 км от автомагистрала „ Европа “ сред Драгоман и Сливница. В „ джипката “ този път до него бяха двама професори по медицина – здравният министър Костадин Ангелов и началникът на „ Пирогов “ Асен Балтов.

Ремонт на 30-годишни сектори
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР