Участъци от автомагистрала Хемус се строят без разрешителни, алармира депутатът

...
Участъци от автомагистрала Хемус се строят без разрешителни, алармира депутатът
Коментари Харесай

Строят АМ „Хемус” без разрешителни

Участъци от автомагистрала " Хемус " се строят без разрешителни, сигнализира депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Милко Недялков по време на парламентарния надзор. По думите му един от тях е в региона на пътен възел " Боаза ", Тетевенска община. Разрешително има единствено за построяването на 1,6 км от трасето, намиращо се наоколо до река Вит. Недялков разполага с два рекламни клипа на " Автомагистрали " от ноември и от края на октомври, от които ясно се вижда, че има строителство.

Регионалният министър Петя Аврамова се оплете в обясненията си, само че призна, че в сектора са осъществявани работи по реконструкции на електрическата мрежа и на тръбопровод и че се вършат диги, монтиране на тръби и други действия.

Преди дни стана ясно, че са почнали строително-монтажни работи по Автомагистрала " Хемус " в сектори и подучастъци, за които няма съответно издадено позволение за градеж, акцентира Недялков. По думите му един от тези е след километър 87+800 в региона на пътен възел " Боаза ", Тетевенска община. В момента има позволение за градежа на 1,6 км от трасето, намиращи се в непосредствена непосредственост до въпросния сектор на река Вит, изясни Недялков.

Народният представител попита министър Аврамова за кои елементи от аутобана от км 87+800 до км 166+144 до Летница има строително позволение. Той настоя за отговор в кои сектори от трасето има осъществени строителни действия и кой е техният причинител. Недялков изиска информация има ли дейности, подхванати от Дирекцията за народен строителен надзор по законосъобразността на строителните действия.

" Министър Аврамова се пооплете в отговорите си. Първо отговори, че досега няма прави от автомагистралата, на които са осъществявани строително-монтажни работи без разрешителни. После призна, че в посочения сектор са осъществявани работи по реконструкции на електрическата мрежа за ниско напрежение и на тръбопровод, както и че се извършват диги, монтиране на тръби и други действия ", разяснява за ДУМА Недялков. " След това министърката преразказа още веднъж хронологията към инспекциите за разкопаването на коритото на река Вит, които са обществено известни. Аврамова разясни, че са направени нужните изпитвания от акредитирана лаборатория, само че не посочи какви са те ", описа Недялков. Той й направил имитация, че казусът въобще не е като описания от нея.

Има строителни действия на автомагистралата директно до река Вит, безапелационен е Недялков. Той разполага с два рекламни клипа на " Автомагистрали " от ноември и от края на октомври, от които ясно се вижда строителство. Точно на това място няма строително позволение и по тази причина няма законно строителство, приканвам да се сезират способените органи, настоя Недялков. Без да конкретизира, министър Аврамова дала обещание да предприеме нужните ограничения и го уверила, че напъните й ще бъдат ориентирани към това автомагистралата да бъде примерен обект.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР