Участъкът от магистрала Тракия в района след пътен възел Мухово

...
Участъкът от магистрала Тракия в района след пътен възел Мухово
Коментари Харесай

Отвориха за движение АМ Тракия след преливането на микроязовира край Ихтиман

Участъкът от автомагистрала " Тракия " в региона след пътен възел Мухово – километър 36-ти, към този момент е отворен за придвижване.

Заради преливащ локален микроязовир, от 3 ч през нощта придвижването на транспортните средства в региона беше спряно и пренасочено през остарелия път за Ихтиман. Беше прокопан канал, с цел да се оттичат водите от язовира и да се предотврати подкопаване на основите на автомагистралата.
Георги Стоянов - началник на звено в " Автомагистрали " ЕАД: Вследствие на изобилния дъжд, който се е изсипал вечерта,е препълнен този микроязовир, с което е нарушил основите на колоните, с действителна заплаха някоя да поддаде и да има по-неприятни последици. Ние сега отклоняваме водата по ново трасе, с цел да може да почне попълване на образувалите се дерета.

Калоян Илиев - кмет на Ихтиман: Единият язовир, обикновено е когато има високи дъждове, по тази причина има и преливник, по тази причина и си прелива и се изтича водата в дерето, тя си отива в другия язовир, оттова си отива в реката, нито хора ще бъдат заляти, нито автомагистралата е залята.
Работата по подсилване на основите на автомагистралата ще продължи и на следващия ден. Властите твърдят, че няма заплаха за локалното население и няма заплаха от преливане на други язовири в страната.
 Министерство на вътрешните работи: Няма потърпевши и застрашени при преливането на микроязовир край Ихтиман Министерство на вътрешните работи: Няма потърпевши и застрашени при преливането на микроязовир край Ихтиман
При преливането на локалния водоем Джаков мост, който е с лимитирана съдържимост, няма потърпевши, нито застрашени хора и парцели в региона. Това заяви ко...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР