Участъкът на автомагистрала Тракия между София и Пловдив е най-натоварената

...
Участъкът на автомагистрала Тракия между София и Пловдив е най-натоварената
Коментари Харесай

Трафикът на АМ Тракия е бил най-натоварен през 2018 г.

Участъкът на автомагистрала " Тракия " сред София и Пловдив е най-натоварената права от републиканската пътна мрежа през 2018 година Това сочат данните от трафик камерите на АПИ до края на ноември.

Средногодишният брой минали моторни транспортни средства на денонощие през автомагистралата е 42 614 автомобила.

Рекордът за най-вече минали коли за едно денонощие също " се държи " от Автомагистрала " Тракия ". На 20 юли през преброителния пункт на изхода на София са минали 67 257 автомобила, от които 55 092 леки, 10 544 товарни МПС и 475 рейса.

Вторият по натовареност пътен сектор e на автомагистрала " Хемус " сред София и Ботевград.

В него са регистрирани да минават 28 230 броя коли средногодишно на денонощие, като не е регистриран тежкотоварният трафик преминаващ по това направление, който е отбит заради ремонтните действия по обходен маршрут. Най-натоварен е бил трафикът на 24 юли когато са регистрирани 39 772 автомобила, от които 32 259 леки, 6 736 товарни и 430 рейса.

Третата по натовареност права е пътя София - Калотина, в сектора София - Божурище, с 32 877 моторни транспортни средства средногодишно.

Останалите сектори от републиканската пътна мрежа, по които се следи извънредно интензивно придвижване през миналата година са в правата София - Горни Богоров, Бургас - кв. Ветрен, Автомагистрала " Хемус " в правата летище Варна- град Варна, път II-64 в правата Пловдив - Автомагистрала " Тракия ", път II-86 в правата Пловдив-Асеновград, Автомагистрала " Струма " в правата Перник-Долна Диканя.

Най-слабо натовареният републикански път през отиващата си година е Никопол - Свищов, в област Плевен. Преброителният пункт при село Любеново е отчел едвам 286 автомобила на денонощие.

Републиканските пътища са най-натоварени през летните месеци юли и август - от и за Черноморието.

Най-слаб е трафикът през януари и февруари, поради неподходящите метеорологичните условия. В този интервал се следи засилен трафик единствено от и за зимните курорти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР