Участък от магистрала Тракия ще бъде затворен между 10,30 и

...
Участък от магистрала Тракия ще бъде затворен между 10,30 и
Коментари Харесай

Участък от магистрала Тракия се затваря заради тол системата

Участък от автомагистрала " Тракия " ще бъде затворен сред 10,30 и 12 ч. в събота оповестиха от организация „ Пътна инфраструктура “ (АПИ). Движежнието ще бъде спряно на 25-километровата права сред Вакарел и София в посока столицата. На 5-километров сектор ще бъдат инсталирани портални рамки за тол системата.

Всички коли до 12 тона, които пътуват към София ще бъдат пренасочвани по обходен маршрут. Той стартира от пътен възел „ Вакарел “. След това придвижването ще се пренасочва по пътя Вакарел-София, Елешница-Нови Хан и Елин Пелин-София.

За камионите над 12 тона се обезпечава паркинг прик 53-километър преди тунел „ Траянови врата “, пишат от АПИ.

Пак в посока столицата се лимитира придвижването сред Елешница и Нови хан, както и връзката от с. Равно поле с аутобана.

" Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ ", оповестяват от АПИ.

В края на предходната година министър председателят Бойко Борисов разгласи, че тол системата за коли и автобуси ще тръгне на 6 януари вместо през март, както бе планувано. Миналата седмица обаче превозвачите заплашиха с митинг поради тол таксите. След среща с бизнеса министър председателят се съгласи таксите да бъдат свалени. Според последните предложения тол таксите ще са сред 1 и 20 стотинки на изминат километър.

 

mediapool.bg

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР