"Убийството в Сандански най-вероятно е непланирано и е твърде възможно

...
"Убийството в Сандански най-вероятно е непланирано и е твърде възможно
Коментари Харесай

Психолог с невероятен анализ за убийството в Сандански: Майката е искала да спаси децата

"Убийството в Сандански най-вероятно е непланирано и е прекомерно допустимо да е акт на възмездие към бащата ". Това считат психолози, съгласно които 32-годишната жена е протегнала ръка на децата си след отключено психологично заболяване, предава Нова тв.

Социалната изолираност и стресът се оказват катализатори за принуждение измежду хората с по-слаба душeвност, считат психолози. Това обаче не значи наложително, че страдат от психологично заболяване.

„ Безсилието ражда принуждение. Невъзможността ни да се оправим с дадена обстановка, ни провокира да преакляваме с реакциите си “, споделя Диана Гинова - психолог и психотерапевт.

Убийството на деца е противоречащо на биологичната природа на дамите, припомнят специалисти. И търсят какво може да се крие зад такова решение. „ Да е чула гласове, които са й казвали да направи. Би могла да го направи като наказване към таткото.



Би могло фактически да има вяра, че с този акт, с това деяние ги защищава от нещо доста по-страшно “, прибавя Гинова . Психолозите не изключват и опцията децата да са били жертви на експанзия от страна на бащата.

С убийството им, майката ги защищава от бъдещи премеждия. Каквато и да е същинската причина обаче, решението й не е премисляно дълго време. „ Аз разбрах, че мъжът й я е намерил в схващане на ступор... едва ли е осъзнавала какво се случва, или какво прави “, споделя психологът.

Възможно е дамата да посегне на живота си, откакто осъзнае последствията от дейностите си, считат специалистите. Убийството на двете деца не е казус в района. През 2009 година в гоцеделчевското село Осиково татко закла синовете си, след което подпали къщата, в която беше жена му.

Двамата имали тежки фамилни кавги. Минчю Панюков получи пожизнен затвор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР