Убийството на застрашена кафява мечка близо до италиански национален парк

...
Убийството на застрашена кафява мечка близо до италиански национален парк
Коментари Харесай

Италия скърби за убийството на любимата си мечка Амарена

Убийството на застрашена кафява мечка покрай италиански народен парк остави двете й дребни сами и провокира отвращение в страната , оповестиха АП и Ройтерс.

Министърът на околната среда и енергийната сигурност на Италия Джилберто Пикето Фратин и голям брой бранители на правата на животните показаха яд и смут от убийството на животното в планинския район Абруцо. Местните поданици, в това число фамилии с дребни деца, са се спирали, с цел да видят мечката и нейните малк и по време на честите вечерни разходки на животинското семейство по улиците на градовете наоколо до националния парк.
The bear, named Amarena, was filmed earlier this week roaming around San Sebastiano Dei Marsi.
— TheStarKenya (@TheStarKenya)

Мечката била кръстена Амарена (черна череша на италиански) и е била една от най-известните кафяви мечки в региона. Местните поданици са й дали този прякор, защ ото черните череши са били измежду обичаните й храни , написа всекидневникът „ Кориере каузи Сера “.

Мъжът, който е прострелял мечката с пушка, е споделил на полицията, че животното е било в неговия парцел и той е почувствал, че е в заплаха .

Марсиканската кафява мечка, ендемична за Централна Италия, се смята за изложена на нараснал риск от изгубване. Според националния парк към 60 мечки живеят в региона на парка или в покрайнините му. „ Убийството на марсиканската женска мечка е мрачна преживелица, която би трябвало да се обясни допустимо най-бързо “, сподели министър Джилберто Пикето. „ Нашият ангажимент е ориентиран и към предпазването на мечетата , като вършим всичко допустимо те да останат на независимост. “

Малките на Амарена към момента не могат да се грижат за себе си и затова са изложени на висок риск, заради което регионът на парка се претърсва, сподели ръководителят на италианския клон на Световния фонд за природата Лучано ди Тицио.

Италианската държавна телевизия заяви, че Амарена е била майка и на още една убита марсиканска кафява мечка – тя е била блъсната от кола по-рано тази година, само че е получила национална популярност още преди този момент, когато е нахлула в пекарна и похапнала от бисквитите там .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР