Убийството на Уилям Морган, разкриващ тайните на масоните …Вечерта на

...
Убийството на Уилям Морган, разкриващ тайните на масоните …Вечерта на
Коментари Харесай

Убийството на Уилям Морган, разкриващ тайните на масоните

Убийството на Уилям Морган, разкриващ тайните на масоните …Вечерта на 12 септември 1826 година, Уилям Морган (William Morgan, 1774 година –1826? г.) изчезва пред градския затвор в Канандайгуа (Canandaigua), щата Ню Йорк (HiddenTruth.site).Това се случва три месеца преди публикуването на книгата му, разкриваща тайните на първите три степени на масонството.Свидетели чуват по какъв начин Морган вика: „ Убийство! “ и виждат четирима мъже, които го принуждават да се качи в карета. Каретата потегля и Морган в никакъв случай повече не е забелязан.Докладите за изгубването на Морган повдигат въпроси по отношение на степента на присъединяване на масоните в случая. Предизвикват една от най-големите тайни суматохи в американската история и основаването на национално антимасонско придвижване.

 Уилям Морган
Уилям МорганМорган има спорно минало и съмнителна известност. Роден във Вирджиния през 1774 година, той работи като каменоделец, пивовар, търговец, фермер и служител. А актуалните сведения го разказват като нападателен пияч, влизащ и излизащ от пандиза за неплатени задължения.
В началото на 20-те години на предишния век, той се мести от Онтарио, Канада, в щата Ню Йорк, като се открива в Рочестър (Rochester), а по-късно в Батавия (Batavia). В някакъв миг от живота му, той или е станал масон, или от някъде е научил задоволително за масонските ритуали.Няма данни за посвещението му в трите степени на масонството, въпреки, че той сигурно е участвал на събирания в масонските ложи в щата Ню Йорк при започване на 20-те години.Скоро по-късно, той търси допускане до масонска ложа в близкия Лерой и през 1825 година получава степента на Кралската арка (Royal Arch). Морган е отдаден в ложата, само че когато поддържа образуването на нова ложа в Батавия, други членове на ложа там вадят името му от петицията, като по този метод го лишават от участието му.Вбесен, Морган напуща ложата в Батавия и взема решение да отмъсти на масоните, като написва книга, която разкрива тайните им. Надеждата за продобиване на пари също може да е изиграла значима роля в проектите му.През март 1826 година, Морган подписва контракт с локалния печатар Дейвид К. Милър и двама вложители, с цел да се разгласява книгата му за разкритие на „ тайните “ на масонството.Когато се разчува за проекта му, локалните масони се пробват да попречат на издаването на книгата. Милър, Морган и други, подкрепящи плана, са унизени и заплашвани, само че все пак не престават по проект.На 10 септември 1826 година, към три седмици откакто Морган получава авторски права за книгата си „ Илюстрации на масонството “ (Illustrations of Masonry), печатницата на Милър е опожарена в явен опит да се спре издаването на книгата.Същия ден, член на масонската ложа на Канандайгуа получава заповед за ареста на Морган по обвиняване в дребна кражба. На идната вечер, Уилям е освободен, заради липса на доказателства, само че незабавно е задържан по обвинявания в дълг и затворен в пандиза в Канандайгуа.На идната нощ, Морган е похитен от пандиза и вкаран в карета от четирима мъже. Никога повече не е забелязан.Четете още: Символите и знаците на илюминатите са на всички места към насЖената на тъмничаря чула пронизително свистене. Отишла до прозореца и станала очевидец по какъв начин Морган се дърпа и вика, до момента в който е принуждаван да влезе в каретата.

 g2 1 600x337 - Убийството на Уилям Морган, разкриващ тайните на масоните
Какво тъкмо се е случило с Морган по-късно, остава мистерия …Очевидно е държан затворен няколко дни във Форт Ниагара (Fort Niagara), а похитителите му се опитвали да го убедят да одобри огромна парична сума, да изтегли книгата си от щемпел и да емигрира в Канада.Слухове, години по-късно, настояват, че е видян в Канада, или в Британски Хондурас (British Honduras), или в турския град Смирна (Smyrna). Друга версия твърди, че е избягал на Запад и е станал индиански водач. Друга, че се станал корсар и е обесен в Куба.Най-популярните тайна доктрина гласи, че Морган в началото е бил отведен в Канада, където проектите да му се заплати, с цел да живее отвън Съединените щати са пропаднали. След няколко дни, той бил привързан с тежести и хвърлен в река Ниагара, тъкмо под водопада.Когато е открит разкапан мъжки мъртвец покрай езерото Онтарио, повече от година след изгубването на Морган, трупът първо е разпознат и заровен като Морган.Въпреки, че мнозина считат, че локалният правосъден доктор, надявайки се да угоди на антимасонското придвижване, съзнателно е пренебрегнал признаци, които слагат под въпрос неговата еднаквост.По-късно, тялото е ексхумирано и разпознато като Тимоти Мънро (Timothy Munroe). Тялото на Морган в никакъв случай не е открито.Аферата Морган подхранва и публичната паника за въздействието на масоните върху държавното управление. Половината от всички чиновници в окръга, където Морган изчезва, и към две трети от чиновниците в щата Ню Йорк, в това число губернаторът ДеУит Клинтън (DeWitt Clinton), принадлежат към масонски ложи.Въпреки всичко, книгата на Морган “Илюстрации на масонството ” се появява през декември 1826 година Според други източници, тя е издадена през 1827 година Веднага става бестселър, изпълнен със смразяващи кръвта описания на масонски ритуали и обети за възмездие. Това провокира следствие на законодатели на щата Ню Йорк през 1829 година

 illustrations masonry william morgan 1 db5aeb65316e78879884cdfed5c291fb 600x450 - Убийството на Уилям Морган, разкриващ тайните на масоните
По това време, губернаторът на Ню Йорк ДеУит Клинтън предлага премия от 300 $ (голяма сума по стандартите от началото на XIX век) за информация, водеща до ареста на похитителите на Морган. Голямо жури в Канандайгуа упреква четирима масони за отвличането. Трима от тях се признават за отговорни, само че настояват, че нямат визия къде е Уилям.Отвличането е закононарушение в Ню Йорк и подсъдимите излежават затвор сред три месеца и две години. Разследването продължава пет години. Общо 54 масони са упрекнати, а 39 са съдени. Само 10 от тях са наказани за закононарушения, като не е открито дефинитивно решение по случая. Други 13 масони бягат от страната, с цел да избегнат процеса.Третият и финален специфичен консултант – Виктори Бърдсей (Victory Birdseye), приключва следствието през 1831 година Години по-късно, масон на име Хенри Ванс (Henry Vance) признава на смъртното си легло, че той и още двама членове на ложата са умъртвили Морган и са хвърлили тялото му в река Ниагара.Нито един от тях обаче не дава безапелационни доказателства. Каквито и да са обстоятелствата по случая, обвиняванията за масонско „ прикриване “ в Аферата Морган подхранват първото национално всеобщо антимасонско придвижване, което поражда десетки вестници, изявления и основаване на политическа партия.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР