Убийството на Оливер Иванович е тероризъм. Това заяви сръбският президент

...
Убийството на Оливер Иванович е тероризъм. Това заяви сръбският президент
Коментари Харесай

Александър Вучич: Разстрелът в Косово е тероризъм

Убийството на Оливер Иванович е тероризъм. Това съобщи сръбският президент Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е... към профила (на снимката), написа белградският в. Блиц.

Държавният глава на западната ни съседка разяснява показния разстрел на водача на партията "Свобода, народна власт и истина ", който стана през днешния ден в град Косовска Митровица. Вучич поради закононарушението свика изключително заседание Съвета за национална сигурност в Белград. След съвещанието той съобщи, че виновниците за убийството ще бъдат открити. "Ако това не бъде направено от тези, които би трябвало да създадат това, ние ще задържим и причинителите, и поръчителите на атентата ", безапелационен бе президентът на балканската страна.

"Убит е човек, брачен партньор и татко на три деца, човек, който работеше за помиряване сред сърбите и албанците в Косово. За нас няма значение дали албанци, сърби или чужденци стоят зад това гнусно закононарушение. Виновните би трябвало да бъдат осъдени ", съобщи още той. "Аз персонално сервирах своите съболезнования на околните на господин Иванович ", уточни още президентът на Сърбия.

Вучич добави, че той персонално е помолил задачите на Европейския съюз (Евролекс) и Организация на обединените нации (ЮНМИК) в Косово сръбските органи да вземат участие в следствието на убийството на Иванович.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР