Убийството на местния политик Валтер Любке в началото на юни

...
Убийството на местния политик Валтер Любке в началото на юни
Коментари Харесай

Вътрешният министър на Германия видя тревожен сигнал в убийството на политика

Убийството на локалния политик Валтер Любке при започване на юни наподобява като крайнодясна офанзива . Това разяснява немският вътрешен министър Хорст Зеехофер по време на конференция в Берлин, откакто полицията проверява историята на обвинения, арестуван през уикенда.

" Крайнодясната офанзива против водещ представител на страната ни е обезпокоителен сигнал и е ориентирана против всички нас ", посочи Зеехофер, наричайки убийството " непоносимо " и " отблъскващо ", оповестява ДПА.
 Крайнодесен симпатизант е умъртвил Валтер Любке
Крайнодесен симпатизант е умъртвил Валтер Любке

Политикът беше погубен при започване на юни

Полицията не е съумяла до момента да открие огнестрелното оръжие, употребявано при убийството на Любке, заяви на конференцията началникът на Федералната престъпна полиция Холгер Мюнх.

Заподозреният, арестуван по отношение на убийството на 3 юни, е бил член на стрелкови клуб, само че е имал позволение за владеене на огнестрелно оръжие, посочи Мюнх, добавяйки, че " към момента би трябвало да бъдат изяснени доста неща ".

Заподозреният Стефан Е, който е на 45 години, е имал дълга история на предходни закононарушения, само че до момента мълчи по настоящия случай.

Началникът на немското контраразузнаване Томас Халденванг съобщи, че въпреки обвиненият да е взел участие в крайнодясната политика през 1980-те години , този аспект не бил толкоз явен през последните години.

Той е бил в полезрението на контраразузнаването, само че неотдавна " по-скоро е отишъл на назад във времето за задачите на наблюдението ", посочи Халденванг.

Заподозреният е в ареста от неделя по съмнение в убийството на 65-годишния локален политик с изстрел в главата.
 Арестуван е обвинен за убийството на Валтер Любке
Арестуван е обвинен за убийството на Валтер Любке

Води се разследване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР