Убийството на журналистката и политолог Даря Дугина е планирано и

...
Убийството на журналистката и политолог Даря Дугина е планирано и
Коментари Харесай

Руското следствие: Убийството на Дугина е поръчково. Украйна: нямаме нищо общо -

Убийството на журналистката и политолог Даря Дугина е планувано и има поръчков темперамент. Това заяви ТАСС в неделя с позоваване на изказване на преслужбата на Следствения комитет на Руската Федерация.

„ С оглед на към този момент събраните данни следствието счита, че закононарушението е авансово планувано и е поръчково “, означават от Следствения комитет. Председателят на Комитета Александър Бастрикин е дал указания наказателното дело за убийството на Дугина да бъде трансферирано за по-нататъшно бързо, изцяло и обективно произвеждане на Главния следствен отдел на Следствения комитет на Русия.

, вечерта на 20 август в автомобил Toyota Land Cruiser, движещ се покрай село Болшие Вяземи, Московска област, е избухнало взривно устройство, след което колата се е запалила. " Вече е открито, че под дъното на колата от страната на лидера е било сложено взривно устройство. Дария Дугина е починала на място ", разясниха от Следствения комитет на Русия.

В момента следователите, взаимно със експерти от Главната дирекция по криминалистика на Семеен кодекс на РФ, не престават огледа на местопроизшествието. След оглед на изгорелия автомобил от експерт по взривни работи, той е евакуиран на профилиран паркинг. За следствие на случая са назначени експертизи, в това число биологична, генетична, физико-химическа, взривоопасна, конфискуван е видеозапис от видеорегистратора на автомобила и е изпратено наставление на оперативните служби за определяне на причинителите на закононарушението и възможни очевидци на случая.

Шокиращ за политическия хайлайф на Русия е както фактът на дръзкото посягане против дъщерята на филоскофа Александър Дугин, считан за татко на концепцията, придобила, на Запад изключително след нахлуването на Русия в Украйна наименованието „ рашизъм “, по този начин и методът и мястото, където е осъществена подготовката за него.

Дугина се е прибирала от фестивала на „ Традиция “, събрал хора, споделящи концепциите на татко й, когато в 21 часа при придвижване с висока скорост автомобилът и с е взривила. Устройството се е намирало под купето на тойотата от страната на водача и е било сложено там на паркинга на фестивала в Подмосковието. Джипът, който е благосъстоятелност на самия Дугин е бил паркиран на ВИП паркинг, за който се допуска, че е бил по-добре охраняван и инцидентни лица не би трябвало да имат достъп до него. Според ТАСС гостите на фестивала са били доста и са били паркирали колите си отляво и отдясно от двете страни на Звенигородското шосе.

Руската организация прецизира, че при влизане на паркинга колите не са проверявани. Имало е обаче екипи на пътна полиция. „ Взрив е можел да бъде подложен където си щете и от който си щете, което и се е случило. “ – цитира ТАСС неизвестен източник от правоохранителните органи. Рамките за взривни субстанции и оръжие са били сложени непросредствено на входовете към залата на мероприятието.

Официалният представител на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова съобщи, че в случай че версията за украинска диря в убийството на дъщерята на близкия до Путин мъдрец бъде доказана от следствените органи, то тогава би трябвало да се приказва за политика на държавен тероризъм, осъществена от Киев. Лидерът на ЛДПР на починалия Владимир Жириновски Леонид Слуцки назова покушението „ варварско ликвидиране “ и „ терористическа офанзива против идеологията и основите на концепцията „ Русский мир “ (Руски свят).

Съветникът в офиса на президента на Украйна Володимир Зеленски Михаил Подоляк съобщи, че Украйна няма никакво отношение към взривяването на автомобила на журналистката – политолог. „ Подчертавам, че Украйна абсолютно няма никакво отношение към това. “

В съветския бранш на обществените мрежи се появиха фотоси на самия Дугин, който се държи за главата на мястото, където е починала щерка му. Според политолога Сергей Марков незабавно откакто научил за гибелта на щерка си, философът, именуван „ мозъкът на Путин “ е бил откаран в болница.

„ Аз ненавиждам Дугин като мъдрец, цялото му „ евразийство “ е някаква гъста славянофилска нелепост, само че каквито и възгледи да е имал, нито той, нито фамилията му заслужават отмъщение, гнет и други неща. Един смут не се побеждава от различен “, написа след убийството на Дугина журналистката Ксения Собчак, щерка на починалия кмет на Санкт-Петербург Анатолий Собчак.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР