Убийството на журналиста от Саудитска Арабия Джамал Хашоги ще бъде

...
Убийството на журналиста от Саудитска Арабия Джамал Хашоги ще бъде
Коментари Харесай

Убийството на журналиста Джамал Хашоги - основна тема в...

Убийството на журналиста от Саудитска Арабия Джамал Хашоги ще бъде водеща на съвещанието на Европейския парламент в Страсбург през днешния ден.

Неговата избраница туркиня е получила денонощна защита, която самата тя е поискала.

Саудитска Арабия призна, че журналистът Джамал Хашоги е умрял в нейното консулство в Истанбул, откакто се сбил с хора, които срещнал там. Джамал Хашоги беше основан в Съединени американски щати саудитски публицист отстъпник, сериозен към външната политика на кралството и съответно към престолонаследника. Той изчезна на 2 октомври, откакто отишъл в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул за оформяне на документи по отношение на плануваната си сватба.

Съветникът в кралския двор Сауд ал Кахтани и заместник-ръководителят на разузнаването Ахмед Асири са били уволнени, наред с още трима високопоставени разузнавачи. Крал Салман е разпоредил преструктуриране на управлението и преразглеждане на пълномощията и методите на националното разузнаване под надзора на министерски комитет отпред с престолонаследника принц Мохамед бин Салман. Комитетът ще би трябвало да рапортува персонално на монарха в период от един месец.

Саудитска Арабия изрази страдание за гибелта на Хашоги и похвали Турция за съдействието по случая. Кралството дава обещание да накаже с цялата суровост на закона всички тези, които са забъркани в убийството на журналиста, се споделя в изказване на саудитското министерство на външните работи в Туитър.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР