Убийството на жена от бившия й съпруг пред дъщеря й

...
Убийството на жена от бившия й съпруг пред дъщеря й
Коментари Харесай

Шокиращо убийство на жена от бившия ѝ съпруг потресе Турция

Убийството на жена от някогашния й брачен партньор пред щерка й провокира голямо отвращение в Турция, откакто в интернет беше оповестено видео с осъщественото. 38-годишната Емине Булут беше намушкана смъртоносно в кафе на 18 август в централния анадолски град Къръккале съгласно вестник " Хюриет ".
" Не желая да умра ", се чуваше да крещи покритата с кръв Емине Булут към 10-годишното си дете. .Нейната разплакана щерка споделя: " Мамо, апелирам те, не умирай. " Булут, която се развела с килъра си преди четири години, умря след това от пострадванията си в болница. 
Убиецът споделил на полицията, че е умъртвил Булут с нож, който постоянно е носел със себе си, заяви турският ефирен оператор NTV. Името на жертвата влезе в международните обществени мрежи и неведнъж беше повторено #Не желая да умра (#olmekistemiyorum).
Длъжностни лица, в това число министърът на правораздаването Абдулхамит Гюл, бързо осъдиха убийството след публикуването на видеото, дружно с известни персони и футболни клубове като „ Бешикташ “. " Очакваме килърът да бъде осъден по най-строгия метод ", написа в Туитър представителят на президента Ибрахим Калън. Правителството съобщи, че екип от психолози се грижи за детето.
Само през първите шест месеца на 2019 година 214 дами са били убити от мъже, до момента в който 440 дами са били убити предходната година, съгласно групата за правата на дамите We Will Stop Femicide. Това е нарастване спрямо 409 жертви през 2017 година и 121 през 2011 година, написа БГНЕС. Докато държавното управление признава въпроса за насилието над дами, критиците настояват, че не се прави задоволително за обезпечаване на убежища и за справяне с по-широкия проблем с неравенството сред половете, който прониква в обществото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР