Убийството на Джордж Флойд и последвалите безредици в САЩ са

...
Убийството на Джордж Флойд и последвалите безредици в САЩ са
Коментари Харесай

Варадкар: САЩ нямат морален лидер

Убийството на Джордж Флойд и последвалите вълнения в Съединени американски щати са в резултат на " липса на морално водачество " , разгласи министър председателят на Ирландия Лео Варадкар, представен от Агенция Франс Прес.

Коментарът явно е ориентиран към президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който заплашва да хвърли армията за потушаване на митингите.
 Протестите в Съединени американски щати остават всеобщи, само че по-мирни, арестувани са 10 000 души
Протестите в Съединени американски щати остават всеобщи, само че по-мирни, арестувани са 10 000 души

Протестиращ: Няма да изтрият толкоз елементарно 400-годишна болежка

" През последните дни светът гледа с смут събитията след убийството на Джордж Флойд ", сподели ирландският министър-председател пред Народното събрание на страната.

" Ние сме очевидци на неналичието на морално водачество ", акцентира той и добави, че американците имат право да се ядосани поради неналичието на правдивост.

Ирландия и Съединени американски щати обичайно са мощни съдружници.

Протестите в Съединени американски щати започнаха предходната седмица след убийството на 46-годишния афроамериканец Джордж Флойд. Той беше арестуван по съмнение в потребление на подправена банкнота. Невъоръжен и прострян на земята с белезници, Флойд молеше чиновник на реда да му разреши да диша, до момента в който служителят на реда притискаше коляното си във врата му. Видео демонстрира по какъв начин Флойд се оплаква, че изпитва болежка и не може да диша. Малко по-късно умира.

Арестуваният служител на реда Дерек Шовин е упрекнат в ликвидиране. Именно Шовин държа коляното си върху врата на Флойд. Бившият служител на реда ще се яви пред съда на 8 юни. Вчера стана ясно Шовин получава по-тежко обвиняване - в ликвидиране втора степен. По-рано беше упрекнат в ликвидиране трета степен и непредумишлено ликвидиране втора степен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР