Убийството на бизнесмена Петър Христов, както и публикациите на чуждестранни

...
Убийството на бизнесмена Петър Христов, както и публикациите на чуждестранни
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Няма никакво значение какво пишат чуждите вестници за дереджето у нас


Убийството на предприемача Петър Христов, както и изявленията на задгранични медии за корупция у нас, сигурно хвърлят сянка на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, само че не мисля, че от това би трябвало да се вършат генерални заключения, разяснява в предаването „ Лице в лице “ президентът (2007 – 2012) Петър Стоянов.

Той уточни, че към момента не може да разяснява убийството, тъй като не знае съвсем нищо, само че е шокиран от него и фактът, че се случи, е „ отблъскващ и неприличен “.

Що се отнася до изявленията в авторитетните западни медии, Стоянов, сподели, че „ няма никакво значение “, какво пишат вестниците, значение има какво мислим ние за нашето състояние, за корупцията, за положението на правосъдната система. „ Да разясняваме какво пишат непознатите вестници е тежък комплекс за непълноценност “, счита той.

По думите му у нас се „ лашкаме сред еуфория и последна потиснатост “, а би трябвало „ да намерим своята еднаквост, да има балансираност в дейностите ни, да намерим своето самочувствие и да не загубим рецепторите си за сензитивност. „ Писали – огромна работа, дайте да забележим какво можем да свършим “, прикани той.

Помолен да разяснява срещата на премиера Бойко Борисов с турския му сътрудник Бинали Йълдъръм и президента Реджеп Тайип Ердоган, както и доближаването сред двете страни във време, в което за Ердоган се приказва като за деспот, Стоянов уточни, че „ това е въпрос на политика – и на това, и на всички последващи държавни управления “.

Отношенията на България с Турция постоянно са били и ще бъдат в центъра на българската народна власт. Ако не са, значи тя прави доста огромна неточност, сподели Стоянов.

„ Мисля, парадоксално, че това държавно управление може да направи още. Не просто за възстановяване на връзките с Турция, а за отбрана на българските ползи в подтекста на участието ни в Европейски Съюз и връзките ни с Турция – сподели той. – парадоксално, считам, че наличието на „ Обединените патриоти “ може да спомогне за това. Защото те са тези, които могат да си разрешат по-неординерни, по-оригинални решения “.

Запитан дали е добре президентър Румен Радев да предложения Ердоган, до момента в който сме ръководители на Съвета на Европейски Съюз, Стоянов отговори: „ Според мен е явен стремежът на Ердоган да усъвършенства връзките с Европейски Съюз. В политиката в никакъв случай няма единствено другарство. В политиката ни и с Турция би трябвало да бъдем освободени от страстите, би трябвало да има доста повече рационализъм и отговорност пред националната орис и ползи. Това, което вършим през днешния ден, може да го сърбат или да се любуват на плодовете българските политици след 50 години “. /btvnews.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР