Убийството на Алексей Петров попада в контекст - през последните

...
Убийството на Алексей Петров попада в контекст - през последните
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Убийството на Трактора може да взриви месттния вот

Убийството на Алексей Петров попада в подтекст - през последните месеци имаме поредност от сходни престъпни вести - убийството на Къро, гибелта на Ангел Христов, прочут като брат Галев, атентатът против Иван Гешев. Връщат ни към едни остарели времена, от които, както успешно написа писателят Георги Господинов, е под въпрос дали въобще сме излизали. Това зави политологът Димитър Ганев.

Най-лошото от тази поредност е посланието към интернационалната общественост и сътрудниците ни. Това е тежък удар върху имиджа на страната ни, което може да сложи под подозрение целите на държавното управление, един от които е влизането в Шенген.

Според Кирил Петков убийството на Алексей Петров ще бъде употребявано от ръководещото болшинство да се повдигне въпроса за промяната в бранша “Сигурност ”. Не знам какво друго значи такава промяна с изключение на кадрови смени във върховете на службите.

Единствените фрагменти на високи позиции, назначени от служебната власт, които бяха оставени до момента и не бяха коментирани от така наречен сглобка, бяха шефовете на службите. Всъщност те бяха назначени не от последните кабинети на Гълъб Донев, а още в първите няколко седмици на първия длъжностен кабинет на Стефан Янев, което ни връща повече от 2 година обратно, до май-юни 2021 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР