Убийство от преди три години е разкрито в Троян, съобщиха

...
Убийство от преди три години е разкрито в Троян, съобщиха
Коментари Харесай

В Троян разкриха убийство от преди три години

Убийство от преди три години е разкрито в Троян, оповестиха на взаимен брифинг от Областната дирекция на МВР-Ловеч, и Окръжна прокуратура. За период от 72 часа е арестуван 29-годишен мъж от Троян, умъртвил 58-годишната Пенка Тотева.

В средата на януари 2016 година дамата бе оповестена за общодържавно търсене, откакто не се върнала от разходка край планинския град. През май 2017 година инцидентен минувач се натъкна на остатъци на човешко тяло и облекла в местността Турлата, махала Длъжковска.

На костите и облеклата са назначени редица експертизи в Научноизследователския институт по криминалистика на Министерство на вътрешните работи. Извършена е и физико-химична експертиза, защото черепът е с забележима намеса.

Анализът на експертизата е посочил съществуването на капсули микрочастици по черепа. Установено е, че откритите кости и елементи от облекла са на оповестената за търсене през януари 2016 година 58-годишна троянка. По думите на окръжния прокурор на Ловеч Валентин Вълков, тя е била и изнасилена.

" При задържането, у 29-годишния причинител са открити движимости и украшения, които го свързват с жертвата . В края на май 2017 година той е бил съден ", разгласи прокурорът.-->

Изтърпял е присъда за владеене на огнестрелно оръжие без позволение. Едва в този момент е открито съвпадане сред микрочастици, открити по тогава конфискуваното оръжие, и тези по черепа на жертвата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР