Убийства с палки, ножове и мачете, изнасилвания и нечовешки зверства…

...
Убийства с палки, ножове и мачете, изнасилвания и нечовешки зверства…
Коментари Харесай

Зверства с мачете, изнасилвания, десетки трупове: Това е най-жестокият убиец на света

Убийства с палки, ножове и мачете, изнасилвания и безчовечен зверства… Това са единствено част от ужасяващите закононарушения, резултат от жестокостта на Терминатора от Конго. Истинското му име е Боско Нтаганда (Bosco Ntaganda), той е някогашен конгоански размирен водач и беше наказан на 30 години затвор за военни закононарушения и закононарушения против човечеството, написа bg-voice.com.

Присъдата му е по общо 18 обвинявания, измежду тях с изключение на за убийствата и изнасилванията, и за полово иго и потребление на деца за бойци.

През юли съдиите от Международния углавен съд (МНС) откриха, че бойци, лоялни на Нтаганда, са направили ужасяващи кланета над цивилни.

Присъдата е най-дългата която МНС в миналото е произнасял.

Докато Нтаганда слушаше с напрежение излагането на присъдата, облечен в мрачен костюм, съдията Робърт Фремр показа просторен лист на зверства, осъществени от хората му, описват Военновъздушни сили и dir.bg. Съдия Фремр разказа случай с 13-годишна жертва на обезчестяване, която трябваше да изтърпи години на интервенции и разви страхова невроза, която я накара да напусне учебно заведение.

Съдия Фремр се обърна към подсъдимия с думите, че няма действително смекчаващо виновността събитие по делото му, само че съобщи, че закононарушенията му „ макар тежестта на виновността “, не са задоволителни за доживотна присъда. Нтаганда към този момент апелира присъдата си.



Терминатора е първият човек, наказан за полово иго от Международния углавен съд, и като цяло четвъртият, наказан изобщо от този съд от основаването му през 2002 година

Роденият в Руанда 46-годишен някогашен въстаник беше забъркан в голям брой въоръжени спорове както в Руанда, по този начин и в Демократична република Конго. Той се съобщи в посолството на Съединени американски щати в Руанда през 2013 година

Анализаторите означиха тогава, че това е акт на самозапазване, стимулиран от заплахата, в която е попаднал, откакто загуби битката за власт със своята бунтовническа група М23.

Прокурорите обявиха, че Нтаганда е основна фигура в планирането и провеждането на интервенции на бунтовниците от Съюза на конгоанските патриоти (ОКП) и нейното военно крило – Патриотичните сили за избавление на Конго.

Въоръжената група атакуваше хора, за които се счита, че не принадлежат към етническата група Хема, откри МНС. При едно от нападенията бойци убиха 49 души, хванати в поле с банани, употребявайки „ пръти и палки, ножове и мачете “.

„ Мъже, дами и деца и бебета бяха открити на полето. Някои тела бяха голи, някои с вързани ръце, други със счупени глави. Няколко тела бяха обезкървени или осакатени по различен метод “, прочете арбитър Фремр.

Насилието в района погуби повече от 60 000 души от 1999 година насам, до момента в който локалните милиции се бореха между тях за надзор над оскъдните минерални запаси, настояват групите за човешки права.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР