Убива желанието за ядене на храните, от които се пълнее

...
Убива желанието за ядене на храните, от които се пълнее
Коментари Харесай

Ново суперлекарство спасява от диабет и затлъстяване

Убива желанието за ястие на храните, от които се пълнее най-вече.

С медикамента доста се смъква тегло – 30 % единствено за две седмици. Също по този начин понижава желанието за ястие на храните, от които най-вече се пълнее – тестени произведения и сладкиши, и изгаря доста по-бързо признатите калории.

Учени от Изследователския център за публично опазване на здравето в Мюнхен, Германия, излекували плъхове от диабет вид 2 и затлъстяване посредством инжектиране на медикамента.

Специалистите на процедура са създали съединяване, което “впряга ” мощта на три естествено отделяни хормона, като в същото време намалява равнищата на кръвната захар и потиска апетита, без да оказва странични резултати. Те имат вяра, че суперлекарството ще бъде тествано на хора до две години и до 2020 година към този момент ще бъде налично за пациенти.

“Разполагаме с здравна опция на бариатричната хирургия. Методът ни се прицелва към три цели по едно и също време. Наричаме съединението суперлекарство, защото към днешна дата няма известия за нищо друго с сходна мощност и резултатност. Потенциалът му за битка с метаболитните болести е без аналог ”, пишат откривателите в своя отчет за експеримента с плъховете.

Британски експерти обаче предизвестяват, че актуалното проучване е на релативно ранен стадий и са нужни по-нататъшни клинични тествания, с цел да се удостовери, че сходно лекуване ще бъде безвредно и дейно за хора.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР