Убитият в консулството на С. Арабия в Истанбул саудитски журналист

...
Убитият в консулството на С. Арабия в Истанбул саудитски журналист
Коментари Харесай

Хашоги е бил убит за 7-8 минути

Убитият в консулството на С. Арабия в Истанбул саудитски публицист Джамал Хашоги е бил душен в продължение на 7-8 мин. от наказателната команда, заяви турският в. "Хюриет ". Това станало в офиса на генералния консул Мохамед ел Ютейби с пластмасова торбичка, без никакви въпроси. Журналистът, който влезнал там на 2 октомври в 13,14 ч., на вятъра опитвал да се отбрани.

След гибелта му почнала втората фаза на закононарушението. Шефът на медицинския отдел Ал Тубайджи пуснал мощно музика и разчленил тялото на Хашоги на 15 елементи - все в офиса на генералния консул, твърди източник на "Хюриет ". Те били изнесени отвън консулството, само че не и отвън Истанбул.

За да заличи следите от касапницата Ал Тубайги заповядал най-малко 10 дни никога в постройката да не се позволяват обиск от турските управляващи. Той решил, че с употребяваните от него химически препарати всички следи и доказателства ще изчезнат преди неизбежния обиск.

И макар, че генералният консул направил всичко допустимо да отсрочи влизането на полицията, част от уликите били избавени от проверяващите. Именно по тази причина Саудитска Арабия бе принудена да признае за убийството на журналиста, заключава в. "Хюриет ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР