Убитият при взрива в Киев чеченец е Тимур Махуари, който

...
Убитият при взрива в Киев чеченец е Тимур Махуари, който
Коментари Харесай

Сензационна новина от Киев! Взривеният чеченец - жертва на многогодишна вендета, убил е много известен терорист

Убитият при гърмежа в Киев чеченец е Тимур Махуари, който е считан за участник в убийството на президента на чеченските сепаратисти - именитият терорист Шамил Басаев, оповестяват съветските медии. В Турция той е бил съден за убийството на пет души от чеченската опозиция. Турският прокурор Ахмед Демирхуюк твърди, че Махуари стои зад гибелта на Басаев.

Интересна детайлност от предишното е, че след убийството на Шамил Басаев негови сподвижници, които емигрират в Лондон, оповестиха премия от милиони за главата на убиеца на Басаев.


Шамил Басаев

Автомобилът с чеченеца бе взривен през днешния ден на Бесарабския площад в Киев с бомба. Пътуващият в " Тойота Корола " Тимур Махуари почина на място, а още трима са тежко ранени.

Чеченецът е имал грузински паспорт, живеел е в Киев и се е биел на Донбаския фронт против съветските сепаратисти. Той е участник в чеченския батальон Мансур. През януари тази година той е бил арестуван от управляващите по съмнение за грабеж.

В убития войник са открити два револвера - " Глок " и " Стечкин ", с бойни патрони. Украинските медии настояват, че " убитият е имал доста врагове, включително и от Русия ".



Полицията в Киев разгласи, че гърмежът е бил тенденциозен. Това заяви шефът на департамента по връзки към Министерство на вътрешните работи на Украйна Артем Шевченко.

По думите му колата на чеченеца е била взривена отдалечено. Полицията в Украйна разполага и с информация, че самият Махаури има престъпно минало, към този момент е бил арестуван за нелегално оръжие.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР