Убитият от САЩ ирански генерал Касел Солеймани стои зад атентата

...
Убитият от САЩ ирански генерал Касел Солеймани стои зад атентата
Коментари Харесай

Цитат на деня: Солеймани е със славата на Дарт Вейдър, той стои зад атентата в Бургас

Убитият от Съединени американски щати ирански военачалник Касел Солеймани стои зад атентата в Бургас през 2012 година

Това сподели външният министър на България в кабинета " Сакскобургготски " и създател на Атлантическия клуб Соломон Паси пред Българска национална телевизия.

" От европейска позиция е от тъмната страна на силата, с изключение годините, когато той е съдружник на Запада в битката с " Ислямска страна ". Неслучайно европейските водачи споделиха, че няма да пролеят сълза за него, той има славата на Дарт Вейдър. Той аргументи войните в Йемен, в Сирия, в Либия, в Газа. Трябва да си дадем сметка, че той седи зад атентата в Бургас през 2012 година. Той е доста образован човек и във военно отношение, и в политическо и в терористично отношение ", сподели Паси.

На 18 юли 2012 година на летището в Бургас нападател сложи бомба в рейс на израелски туристи и се самовзриви, при което починаха шестима души, измежду които българският водач Мустафа Кьосов. 37 души бяха ранени. Като подсъдими по делото са австралиецът Мелиад Фарах и канадският жител Хасан ел Хадж Хасан, които са помагали на починалия нападател Мохамед Хасан ел Хюсейни. Според обява на в. " Джерузалем пост " от февруари 2018 година българската прокуратура е прикрила шиитската формация " Хизбула " като уредник на атентата, на което тогавашният основен прокурор Сотир Цацаров отговори, че " ние не упрекваме организации, страни, придвижвания. Извършителите са физически лица. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР